formula 1

McLaren iznenadio, Ferrari i Red Bull zagrijavaju za Veliku nagradu Australije

22.03.2024 u 09:47

Bionic
Reading

Lando Norris (McLaren) bio je najbrži u petak u Melbourneu na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Australije, dok je na drugom dominirao Charles Leclerc u Ferrariju

Lando Norris je imao najbrži krug (1:18.564) na prvom treningu (FP1) koji je prekinut u posljednjih 20 minuta nakon što je vozač Williamsa Alex Albon razbio svoj bolid u sudarom na šestom zavoju u Albert Parku.

Drugi je bio aktualni svjetski prvak Max Verstappen u Red Bullu s 0,018 sekundi zaostatka, a treći George Russell u Mercedesu.

Na drugom je treningu Charles Leclerc u Ferrariju prošao krug za jednu minutu i 17,277 sekunde, 0,381 sekundu brže od Verstappena.

Carlos Sainz uspješno se vratio na svoje trkaće mjesto u Ferrariju dva tjedna nakon operacije upale slijepog crijeva, ostvarivši treći najbrži krug u drugom slobodnom treningu, nakon što je bio osmi u FP1.

Treći trening vozi se u noći s petka na subotu, kvalifikacije su na rasporedu u subotu u šest sati ujutro, a utrka za Veliku nagradu Australije je u nedelju s početkom u pet sati ujutro.