bolnica na poljudu

Marko Livaja zabrinuo sve u Hajduku, a dodatni problem je ozljeda Nikole Kalinića

20.02.2024 u 05:50

Bionic
Reading

Hajdukovu pobjedu protiv Rudeša 2:0 zasjenila je teška ozljeda Mihaela Žapera te je izgubljen do kraja sezone, a sve je na Poljudu zabrinuo i Marko Livaja, kojem je na lošem terenu u Kranjčevićevoj ponovno stradao već ionako problematičan gležanj desne noge

Pred 'bilima' su dva ogleda s Varaždinom u razmaku od samo četiri dana. Prvo će Hajduk 'potegnuti' put Varaždina (subota, 24. veljače, 15 sati, MAXSport1, MAXtv) kako bi odigrao utakmicu 24. kola SuperSport HNL-a, a potom već u utorak (27. veljače, 18 sati, MAXSport1, MAXtv) Varaždin stiže na Poljud u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa!

No na Poljudu uoči ovog dvomeča s Varaždincima nema mira jer ozljede su ponovno desetkovale momčad Mislava Karoglana. Na 'oranici' u Kranjčevićevoj je stradao Mihael Žaper, ozlijedio je koljeno pa ga čeka operacija, zbog čega je za njega ova sezona završena.

'Hajduk je u subotu u Kranjčevićevoj upisao nova tri boda na gostovanju kod Rudeša, međutim 'bijeli' nisu posebno slavili ovu pobjedu jer je ona ostala u sjeni ozljede našeg važnog igrača Mihaela Žapera, koji je pred sam kraj utakmice morao na nosilima napustiti teren.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Odmah je bilo jasno da je Mihaelova ozljeda teže prirode, a potvrda toga došla je u ponedjeljak nakon dodatnih liječničkih pregleda koji su potvrdili da se radi o teškoj ozljedi koljena koja zahtijeva operativni zahvat.

Tek nakon što se obavi potrebna operacija moći ćemo preciznije utvrditi koliko će trajati period rehabilitacije, ali za sada je sigurno da je za Žapera ova sezona gotova te da je pred njim višemjesečni oporavak.

Mihaelu ovim putem još jednom izražavamo podršku i želimo uspješan oporavak te što brži povratak na teren', poručili su iz Hajduka.

No problemima tu nije kraj jer za utakmice protiv Varaždina gotovo sigurno neće biti spreman ni Nikola Kalinić. On je u utakmici protiv Slaven Belupa istegnuo mišić, u pitanju je zadnja loža, a optimistične prognoze govore da bi se iskusni napadač mogao vratiti najranije za dva tjedna, što znači da bi trebao biti spreman za ogled s Istrom 1961 2. ožujka na Poljudu.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Dodatne glavobolje treneru Karoglanu zadaje i stanje u kojem je Livaja. Problem je ozljeda gležnja desne noge, koju je zaradio još u derbiju s Rijekom. U Kranjčevićevoj je prvo nezgodno doskočio i pogoršao stanje, a potom je 'preživio' dva ili tri prekršaja koja su 'ciljala' baš taj problematični gležanj.

I da, Livajin gležanj nije u dobrom stanju, natečen je i bol je konstantna, ali u klubu su uvjereni da će odmor i adekvatna terapija do utakmice s Varaždinom učiniti svoje pa bi kapetan trebao 'stisnuti zube' i zaigrati.

S druge strane Karoglan ima i razloga za zadovoljstvo jer se u momčad vraća Filip Uremović, koji je 'odradio' žute kartone, tu je ponovno i osvajač Afričkog kupa nacija Ismael Diallo, a ozljede su sanirali Yassine Benrahou i Fahd Moufi pa se konkurencija u prvih 11 ponovno zaoštrila.

  • +15
SuperSport HNL, 23. kolo: Rudeš - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Goran Mehkek