novo priznanje

Leo Messi je sportaš godine: Učinio je ono što se nekada činilo nemogućim

06.12.2023 u 10:09

Bionic
Reading

Kapetan argentinske nogometne reprezentacije Leo Messi proglašen je sportašem godine u izboru časopisa Time za 2023. nakon što je rekordni osmi put osvojio Zlatnu loptu i s Argentinom osvojio naslov svjetskog prvaka

Leo Messi (36) je odigrao ključnu ulogu u vođenju Argentine do njihovog prvog naslova svjetskih prvaka nakon 36 godina kad su u prosincu prošle godine u finalu SP-a u Katru pobijedili branitelja naslova Francusku. Uz to je Messijev dolazak u Miami iz PSG-a ostavio traga ne samo na nogometnom terenu nego i izvan njega.

'Istina je da sam, srećom, imao nekoliko opcija na stolu koje su bile zanimljive, i morao sam ih analizirati i razmisliti, čak i odvagnuti sa svojom obitelji, prije nego donesem konačnu odluku da dođem u Miami', rekao je Messi koji je odveo Inter Miami do pobjede na Liga kupu, na kojem sudjeluju momčadi iz MLS-a i Meksika, a on je zabio deset golova u sedam nastupa na tom turniru.

Argentinčev dolazak u SAD također je uzrokovao veliki interes za utakmice Inter Miamija jer su ga navijači htjeli vidjeti u akciji i također su kupovali njegov službeni ružičasti dres Inter Miamija.

Cijene ulaznica za utakmice Inter Miamija naglo su porasle, dok je Apple TV, koji ima 10-godišnje partnerstvo s MLS-om, zabilježio značajan porast pretplata, prema istraživačkoj tvrtki Antenna.

'Messi je uspio učiniti ono što se nekada činilo nemogućim: pretvoriti SAD u nogometnu zemlju', piše Time.

Simone Biles, LeBron James i ženska nogometna reprezentacija Sjedinjenih Država osvojili su nagradu posljednjih godina, a Aaron Judge iz New York Yankeesa pobijedio je u izboru Timea 2022. godine.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati