REAKCIJE NA 'PRIZNANJE'

Kujtim Shala o Kosovu: Sad smo Palestina, a trebamo biti Hrvatska

15.12.2012 u 07:00

Bionic
Reading

Dozvola Fife kosovskom nogometnom savezu za odigravanje međunarodnih utakmica klupskih i mlađih reprezentativnih uzrasta odjeknula je Europom

Dva najveća kosovska napadača iz vremena bivše države više nisu 'u koaliciji', ali Kujtim Shala i Fadil Vokkri se slažu - Fifina odluka je velika stvar za kosovski nogomet i njegovu perspektivu.

Predsjednik kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokkri u kratkom razgovoru za tportal je upozorio da se Fifina odluka odnosi samo na mlađe selekcije:

'Zadovoljni smo, ali još čekamo službenu odluku koja bi nam dozvolila i pripreme utakmica A selekcije. Ne znam kada nju možemo očekivati, ali nadam se da bi i taj stupanj mogao biti na snazi ovih dana', govori nekadašnji napadač Prištine i Partizana koji još uvijek ne može službeno nagovarati 'inozemne' kosovske zvijezde za nastup u matičnom jatu.

Doći će i taj trenutak, i kosovski seniori će doći na red. Kakva je mogućnost da prvi protivnik bude Hrvatska?

'Naravno da je prijateljska zemlja kao Hrvatska uvijek u užem izboru za tako važan događaj, ali nismo još kontaktirali s ljudima iz HNS-a po tom pitanju', završava Vokkri.

U Hrvatskoj daleko popularniji, nekadašnji Dinamov napadač, brutalno iskreni Kujtim Shala ipak je u razgovoru za tportal uspio zatomiti osobnu netrpeljivost prema vrhu kosovskog saveza i rekao:

'Lijepa vijest svakako, ali bojim se da ću ostarjeti prije nego što nam dozvole punopravno članstvo, a to se neće dogoditi prije nego što postanemo članica Ujedinjenih naroda.'

Kosovo će se, kao i Palestina na čijem je sada otprilike rangu, morati strpjeti.

'Da, baš kao Palestina. J...š to, ja sanjam dan kad ćemo biti kao Hrvatska. Kada će svi znati i za nas i za naš nogomet. Onda će to biti - to', završava nekadašnji idol Dinamovih navijača koji je nastupio za hrvatsku reprezentaciju u legendarnoj prvoj utakmici protiv SAD-a.

 

Na 6.40 jedan od najdražih Shalinih golova u karijeri, Partizanu za 2:1 1990. godine
Gol Shale istom protivniku u Beogradu ranije te iste sezone i karakterističan trk navijačima