SVIJET NA NOGAMA

Kći legendarnog Pelea objavila novi emotivni post u kojem spominje 'puno tuge i očaja'

29.12.2022 u 12:09

Bionic
Reading

Kely Nascimento, kći nogometne legende Pelea, podijelila je emotivnu objavu vezanu uz zdravstveno stanje oca koji se nalazi u bolnici i bori za život

Pele (82) se trenutno nalazi u bolnici Albert Einstein Israelite u Sao Paulu nakon što je primljen krajem studenog 2022.

Rak kod trostrukog svjetskog prvaka je uznapredovao i liječnici su nedavno rekli da je pod 'povećanom njegom' povezanom s 'disfunkcijama bubrega i srca'.

Njegova kći Kely Nascimento oglasila se na društvenoj mreži te je objavila sliku sa svojom sestrom Flavijom i Peleovim unucima, Octaviom Felintom Netom i Gabrielom Arantesom.

'Ove trenutke je teško objasniti. Ponekad je puno tuge i očaja, drugi put se smijemo i pričamo o zabavnim uspomenama. I ono što još naučimo iz svega ovoga je da moramo pružiti ruku jedni drugima i držati se uz sebe. Samo tako se sve isplati. Sa svima zajedno', napisala je Kely.

Pele se neko vrijeme liječio od raka debelog crijeva i primao je kemoterapije. Brazilska ikona tada je razvila infekciju pluća jer je postao slabiji zbog liječenja koje je u tijeku. U rujnu 2021. godine uklonjen mu je tumor debelog crijeva, ali nije stigla potvrda je li se rak proširio na druge organe.

Pele je proveo Božić u bolnici, ali je dobio podršku svoje voljene obitelji i nogometne zajednice širom svijeta.

'Vidjeti našeg tatu kako ga liječe ovi stručnjaci za njegu, super kompetentni i izuzetno brižni. Ne prođe ni trenutak da zaboravimo ovu privilegiju. Čak i u tuzi možemo samo biti zahvalni.'