DUHOVIT I OPUŠTEN

Kako je trener Dinama Bjelica željama uoči ždrijeba Lige prvaka i spominjanjem Alana Forda nasmijao okupljene

28.08.2019 u 10:29

Bionic
Reading

Nogometaši i stručni stožer Dinama, nakon što su izborili plasman u Ligu prvaka, s nestrpljenjem očekuju četvrtak, kada je u 18 sati zakazan ždrijeb u Grimaldi Forumu u Monacu. Očekivano, trener Dinama Nenad Bjelica nije želio previše o ždrijebu, ali je duhovitim odgovorom objasnio što možemo očekivati u elitnom nogometnom rangu od modrih

Zbog hrabre igre u uzvratnoj utakmici play-offa kod Rosenborga te genijalnosti Amera Gojaka, koji je lijevom nogom zabio s 25 metara golčinu vrijednu Lige prvaka, nogometaši i stručni stožer Dinama ispred sebe imaju slatke brige. S nestrpljenjem čekaju ždrijeb iako još uvijek nisu poznati svi sudionici (čekaju se još tri kvalifikacijske uzvratne utakmice). Kao što je poznato, Dinamo se nalazi u trećoj jakosnoj skupini, što je dobro i otvara mogućnost za novo europsko proljeće, s obzirom na to da i trećeplasirani u grupi nastavlja natjecanje, ali u Europskoj ligi. Više o ždrijebu i potencijalnoj 'skupini smrti' možete pročitati OVDJE.

  • +19
Nogomet; Rosenborg - NK Dinamo; 27.8.2019.; play-off Lige prvaka Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL

O utakmici u Norveškoj, koja je u Dinamovu blagajnu donijela minimalno 25 milijuna eura, Bjelica je rekao znakovitu rečenicu:

'Za nas je to bila psihološki teška utakmica jer smo mogli puno toga izgubiti.'

>>> Dinamov trener otkrio je što se sve događalo u svlačionici na poluvremenu: Bili smo bolja momčad, ali...

Na koncu je ispalo savršeno iako je Dinamo opasno visio nakon ranog vodstva domaćih već u 11. minuti. No snove domaćih o produžetku ili prolasku u Ligu prvaka prekinuo je golčinom karijere Amer Gojak u 71. minuti.

'Pogodak posvećujem djedu', kazao je junak utakmice Gojak, dodavši:

'Bila je to teška utakmica, ali zaslužili smo prolaz. Momčad diše kao jedan i trud se isplatio. Obećavam da ćemo biti dobri u Ligi prvaka.'

Na pitanje o ždrijebu Bjelica je očekivano dao odmjeren odgovor:

'Nemamo nekakve posebne želje, možemo neopterećeno igrati jer to neće biti toliko psihološko teške utakmice, barem ne prve tri, četiri. Možda će zadnje dvije zbog poretka u grupi biti psihološki teže. Uvjeren sam da možemo ostvariti dobar rezultat. Nisam od onih koji kažu važno je sudjelovati', rekao je nakon utakmice protiv Rosenborga trener Dinama Nenad Bjelica, dodavši:

'Znate, ja sam više alanfordovac, dakle nije važno sudjelovati - važno je pobijediti', nasmijao je Bjelica okupljene.

Parafrazirao je tako Bjelica legendarne izjave šefa Grupe TNT-a Broja Jedan, čije su rečenice tipa 'Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti' ili 'Nije važno sudjelovati, važno je pobijediti' ušle u legendu.