SUPERSPORT HNL - 28. KOLO

Jedini gol za Dinamo zabio je Hajduku, ali sada može ponovno šokirati BBB-ovce

25.03.2024 u 13:14

Bionic
Reading

Ove subote od 19.30 sati (MAXSport 1, MAXtv) na Poljudu se igra najveći hrvatski derbi. Hajduk dočekuje Dinamo. Utrka za naslov prvaka je neizvjesna i jasno je da će ovaj ogled imati veliku težinu

Vodeća Rijeka ima 59 bodova, Hajduk na drugom mjestu ima 55 dok treći Dinamo, s utakmicom manje, ima 54 boda. Do kraja sezone još je devet kola (op.a., Dinamo ima deset utakmica) i jasno je da će svaki bod biti od velike važnosti.

A posebnu težinu na svojim će leđima nositi i 25-godišnji Josip Brekalo, Zagrepčanin koji je nogometno školovanje i ulazak u seniorski nogomet odradio u Dinamovom dresu.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

No zbog svog znanja, nakon samo 11 utakmica među Modrima, otišao je u inozemstvo. Bilo je to u ljeto 2016. godine. Ipak, u jednom trenutku shvatio je da bi mu povratak u domaće okruženje više koristio i tijekom zimskog prijelaznog roka očekivalo se da će opet odjenuti dres zagrebačkog kluba.

Međutim Brekalo je ipak izabrao Poljud te zaigrao u dresu najvećeg suparnika Modrih, čime je izazvao veliki prezir među Dinamovim navijačima.

I sada će morati igrati protiv 'bivših'. S time da postoji i zanimljiv podatak. Od tih 11 seniorskih utakmica u Dinamovom dresu, tri je igrao protiv Hajduka. Uz učinak od dvije pobjede i remija.

Jednom je i zabio Bilima. Bilo je to u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa 6. travnja 2016. godine. Dinamo je u Maksimiru slavio 4:0 nakon što je u prvoj utakmici na Poljudu 16. ožujka bio bolji 2:0.

Sažetak utakmice Hajduk - Lokomotiva 1:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel