NAKON TRAGEDIJE

'Igor Budan je psihički u redu, to je najvažnije'

06.11.2012 u 13:26

Bionic
Reading

Nedavno je 32-godišnji hrvatski nogometaš i nekadašnji reprezentativac Igor Budan proživio stravičnu tragediju, nakon što je posredstvom meningitisa preminula njegova dvogodišnja kćer Amber

Budan, inače član talijanskog ligaša Palerma, nakon toga je bio sasvim blizu odluke da okonča nogometnu karijeru. Ipak, i dalje je Budan u nogometu, pa tako i u svom Palermu, za kojeg je ove sezone odigrao dvije prvenstvene utakmice.

Njegovoj momčadi ne ide dobro ove sezone. Sastav sa Sicilije je trenutačno pretposljednja momčad na ljestvici sa samo osam osvojenih bodova. Isto tako, u posljednjih pet nastupa je Palermo upisao četiri remija i jedan poraz.

'Igor je jako tih, možete i pretpostaviti zašto. Ali, predan je svom poslu kojeg je odlučio nastaviti,' rekao je talijanskim novinarima Stefano Caira, menadžer hrvatskog nogometaša.

'No, fizički, a što je još bitnije psihički, Igor je potpuno u redu. Miran je i strpljivo čeka svoju šansu. Vjerujem da će, kada mu bude ukazano veće povjerenje, ugrabiti šansu i ustaliti se u momčad. On može dignuti momčad, a jako je bitno da je s novim trenerom Gasperinijem stvorio dobar odnos. Pričao mi je Budan o njemu mnogo lijepoga,' rekao je Caira.

Podsjetimo kako je Budan konstantno vezan uz talijanski nogomet od daleke 1999. godine kada je iz Rijeke došao u Veneziju. Igrao je u mnogim klubovima, a u Palermo je stigao 2006. godine. Nakon dvije sezone u Parmi 2008. se opet vratio na Siciliju.