IGOR BUDAN

Bivši Vatreni rekao istinu koja se neće svima svidjeti: Nemamo top napadače

26.06.2023 u 05:57

Bionic
Reading

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija ispala je s Europskog prvenstva nakon samo dva kola u skupini i pri tome nije zabila niti jedan gol niti osvojila bod.

Mladi Vatreni napadači u dva kola nisu pokazali gotovo ništa, a naša A-reprezentacija željno traži pravu špicu. Ukrajina je protiv Hrvatske slavila 2-0, a Španjolska 1-0.

Nekadašnji reprezentativni napadač Igor Budan za Dnevnik Nove TV prokomentirao je aktualno stanje u mladoj reprezentaciji:

'U ovom trenutku nemamo fenomene, nemamo top napadače. Sve su to igrači koji, iz moje perspektive mogu puno pridonijeti hrvatskoj reprezentaciji kroz koju godinu.'

Budan ne želi stvoriti negativnu atmosferu zbog izostanka napadačke kreativnosti i efikasnosti.

"Ne bi ih gledao mlade uzraste na taj način, već da oni mogu napredovati pojedinačno, da mogu i u ovom porazima doći do jednog iskustva i uočiti pogreške', zaključio je Budan koji je svojim javnim nastupom stao uz mlade igrače. 

Novu priliku da nauče iz svojih pogrešaka, steknu iskustvo i postanu bolji mladi Vatreni imat će u srijedu u svom posljednjem nastupu na Europskom prvenstvu protiv domaćina Rumunjske (utorak 27. lipnja, 20:45), reprezentacije koja je također nakon dva kola bez pobjede i zabijenog gola s gol razlikom 0:4. 

Video možete pogledati OVDJE

 .