JUBILEJ HUMANIH ZVIJEZDA

I Dalić na rođendanu, a prvi izbornik otkriva: Svi oni misle da zaslužuju koju minutu više

24.11.2023 u 10:20

Bionic
Reading

U četvrtak su se u Zagrebu na jednom mjestu okupila mnoga velika nogometna imena, a među najzaslužnijima za ugodnu večer jest Miroslav Bičanić, bivši nogometaš koji je od prvih dana bio uz pokretača i osnivača projekta Humanih zvijezda 03, danas nažalost pokojnog Branka Tušeka

Vrijedan jubilej, a to je 20. rođendan Humanih zvijezda 03, dobio je i svoj prigodni poklon. Točnije, fotomonografiju s tisuću fotografija, a svaka od njih govori tisuću riječi i prati 20 godina djelovanja ove nepolitičke i nevladine udruge, čiji su članovi bivši sportaši.

Uglavnom su to nogometaši, ali u njoj ima i boksača, košarkaša, vaterpolista, rukometaša... Ima u njoj i glumaca i pjevača. Ali najvažnije je to da su svi oni ljudi velikog srca, koji, kako je rekao prvi čovjek HOO-a Zlatko Mateša, izdvajaju ono najvrednije - svoje vrijeme.

Umjesto da ga provode s obitelji, oni odlaze u mala mjesta i sela, u kojima se s puno ljubavi živi za ovakve susrete pomoću kojih se prikupljaju sredstva za najpotrebitije, djecu i one slabijeg imovinskog stanja.

I zato Miroslav Bičanić, jedan od utemeljitelja ove udruge, s ponosom može reći da je nakon 148 dosad odigranih utakmica prikupljeno milijun i 650 tisuća eura.

'Igrali smo utakmice u malim i velikim mjestima, na manjim i većim stadionima ili igralištima, i nikad nije padala kiša za vrijeme igre. I to je valjda dobar znak za ono što radimo. Dobili smo milijune osmijeha i zagrljaja širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Mađarske, i zato još jednom veliko hvala svim članovima, suigračima, partnerima, sponzorima, donatorima, domaćinima, gledateljima i prijateljima, uz sretan nam 20. rođendan', rekao je Bičanić.

Među brojnim uzvanicima koji su se u četvrtak okupili u zagrebačkom hotelu bili su - a spomenut ćemo tek mali dio njih - Goran Vlaović, kao kapetan momčadi Humanih zvijezda 03, Boris Živković, Branko Strupar, Ivan Krstanović, Željko Mavrović, Etto, Primož Gliha, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, predsjednik HNS-a Marijan Kustić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, Miroslav Škoro, Mate Bulić...

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

A riječ je dobio i prvi izbornik Humanih zvijezda Zorislav Srebrić, danas viši savjetnik predsjednika HNS-a.

'Znate, nije lako biti izbornik. Jer osim što trebate pozvati sve za koje mislite da zaslužuju poziv, onda još morate paziti koliko ćete kome dati igrati. Osim toga, svi oni misle da zaslužuju barem koju minutu više nego što im date', uz dozu duhovitosti naglasio je Srebrić.

No s Humanim zvijezdama ipak nije tako teško raditi jer znaju zašto i s kojim ciljem dolaze na ove utakmice. I stoga im želimo još nekoliko ovakvih jubileja.