LIGA PRVAKA

Hrvatski rukometaši ovaj bi četvrtak sigurno htjeli što brže zaboraviti

28.03.2024 u 23:03

Bionic
Reading

Rukometaši Paris Saint-Germaina i Telekom Veszprema korak su do plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u prvim susretima play-offa ostvarili gostujuće pobjede.

PSG je u Poljskoj porazio Wislu Plock sa 30:26, dok je Telekom Veszprem u 'mađarskom okršaju' pobijedio Pick Szeged sa 37:30.

Nakon prvog poluvremena u kojem je bilo devet izjednačenja, a niti jedna momčad nije imala više od dva gola prednosti, PSG je u nastavku pobjegao na +5 (21:16) i do kraja održavao prednost za konačnih 30:26.

U redovima francuskog sastava najefikasniji su bili Elohim Prandi i Poljak Kamil Syprzak sa po osam golova, dok su Wislu predvodili Slovenac Miha Zarabec i Poljak Przemyslaw Krajewski sa po četiri gola, dok su hrvatski rukometaši Lovro Mihić i Tin Lučin zabili po tri gola. Leon Šušnja se nije upisao među strijelce, a Mirko Alilović je imao jednu obranu.

U drugom srazu večeri Veszprem je 'mađarskom okršaju' na gostovanju pobijedio Pick Szeged sa 37:30 ostvarivši veliku prednost uoči uzvrata pred svojim navijačima.

Veszprem su do slavlja predvodili Francuz Hugo Descat i Bjelorus Mikita Vailupau sa po sedam golova, dok je Španjolac Rodrigo Corrales Rodal imao 15 obrana. Kod domaćina najefikasniji su bili Austrijanac Sebastian Frimmel sa šest, Španjolac Imanol Garciandia s pet te hrvatski rukometaš Luka Stepančić sa četiri gola. Mario Šoštarić je dodao tri, a Marin Jelinić jedan gol.

U srijedu su Zagreb i Montpellier odigrali 27:27, dok je Kielce na gostovanju porazilo danski GOG sa 33:25.

Uzvratne utakmice su 3. i 4. travnja.

THW Kiel, Magdeburg, Barcelona i Aalborg izborili su direktan plasman u četvrtfinale.