PODIGAO GLAS, ALI...

Dvostruki prvak Formule 1 izrazio zabrinutost: Momčadi su već toliko opterećene

18.03.2024 u 09:26

Bionic
Reading

Dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa zabrinjava što su mogućnosti testiranja za mlade vozače postala rijetkost posljednjih godina zbog ograničenja proračuna

Trenutačno se u Formuli 1 natječe s 10 momčadi koje baš i ne žele da im se priključe nove ekipe, a sve zbog straha da bi to moglo imati utjecaja na podjelu prihoda na kraju godine.

Na pitanje medija je li šteta što se ne pridružuju nove momčadi koje bi mogle pružiti priliku mladim vozačima, Alonso je odgovorio: 'Možda da, ali Formula 1 je težak sport. Nema poklona. Ovakav je sport trenutno i imamo toliko mnogo utrka i timova.'

Ograničenje proračuna za sport donio je nove probleme, sva testiranja za mlade vozače moraju se provoditi u starijim bolidima.

'Momčadi su već toliko opterećene ograničenjem proračuna i svim osobljem koje putuje diljem svijeta za ove 24 utrke da mislim da je prilično nemoguće postaviti testni tim kao u prošlosti da stvarno pripremi mladog vozača', rekao je Alonso.

'A nemamo čak ni zimska testiranja, čak i da stavite novaka u svoj bolid, on će imati dan i pol vremena prije početka svjetskog prvenstva. To vjerojatno sprječava neke od šefova momčadi da stvarno promoviraju mladog vozača. Mnogo stvari nije u redu u ovom sportu i mi ponekad povisimo glas u nadi da će ga netko i poslušati', zaključio je Španjolac.