ZAČARANI KRUG

Celticovi navijači prošlog su tjedna šokirali Uefu, a sada je klub šokirao njih!

01.11.2023 u 10:53

Bionic
Reading

Prošlog tjedna, nakon utakmice nogometne Lige prvaka protiv madridskog Atletica, svijet je s oduševljenjem govorio o potezu Celticovih navijača, koji su dali podršku palestinskom narodu

Podsjetimo, Celticovi navijači razvili su prije početka utakmice tisuće palestinskih zastava te uz pjesme 'You'll Never Walk Alone' i 'Bella ciao' ignorirali Uefinu i klupsku preporuku da se navijači suzdrže od političkih poruka.

'Svatko razuman bi se trebao zapitati zašto su životi Ukrajinaca svetiji od života Palestinaca', poručili su pripadnici Zelene brigade.

Pripadnici ove navijačke skupine imaju dobre odnose s Palestincima još od 2016. godine, kada je Uefa kaznila Celtic nakon što su tisuće navijača razvile veliku palestinsku zastavu na utakmici protiv izraelskog kluba Hapoel Be‘er Sheva.

Kako im je za utakmicu s Atleticom bio zabranjen pristup stadionu, pripadnici skupine su se snašli te su tisućama navijača dijelili zastave Palestine.

No, očito je 'prekipjelo' i Celticovim čelnicima, jer će opet morati posegnuti u džep kako bi namirli Uefu, to jest platili kaznu. I zato je škotski klub zabranio dolaske na utakmice navijačima, tj. suspendirao njihove sezonske ulaznice.