O TOME SE PRIČA

Slika koja obilazi svijet, uz pjesmu Bella ciao navijači Celtica šokirali Uefu

26.10.2023 u 06:05

Bionic
Reading

Sjajna utakmica Lige prvaka u sjeni događanja na tribinama

U skupini E Lige prvaka Celtic i Atletico Madrid su odigrali sjajnu utakmicu koja je na koncu završila 2-2. Domaćin je vodio 1-0 i 2-1, ali se Atletico oba puta vratio. Ivo Grbić nije branio za goste.

Celtic je poveo već u 4. minuti nakon sjajne akcije. Pogodak je postigao Kyogo Furuhasi nakon sjajne asistencije Matta O'Rileyja.

Atletico je izjednačio u 25. minuti golom Antoine Griezmanna. Francuski napadač prvo nije uspio realizirati jedanaesterac, pogodio je stativu, no lopta se odbila do njega, a iz drugog pokušaja nije promašio. No kratko je trajala španjolska radost jer su Škoti tri minute kasnije preko Luisa Palme poveli 2-1. Gosti su u 53. minuti uspjeli izjednačiti, Marcos Llorente je probio po desnoj strani i sjajno ubacio do Alvara Morate, koji je glavom pogodio za 2-2.

U samoj završnici španjolski sastav je ostao s igračem manje nakon što je isključen Rodrigo de Paul.

S ove utakmice u svijet su odaslane nevjerojatne slike podrške navijača Celtica palestinskom narodu. Razvili su prije početka susreta tisuće palestinskih zastava te uz pjesme 'You'll Never Walk Alone' i 'Bella ciao' ignorirali Uefinu i klupsku preporuku da se navijači suzdrže od političkih poruka. Uefa zabranjuje na svojim natjecanjima svaki postupak za koji smatra da predstavlja političku izjavu, a s druge strane na drugačiji način tretira rat u Ukrajini i isticanje ukrajinske zastave, što posebno ljuti Škote:

'Svatko razuman bi se trebao zapitati zašto su životi Ukrajinaca svetiji od života Palestinaca', poručili su pripadnici Zelene brigade.

Pripadnici ove navijačke skupine imaju dobre odnose s Palestincima još od 2016. godine, kada je Uefa kaznila Celtic nakon što su tisuće navijača razvile veliku palestinsku zastavu na utakmici protiv izraelskog kluba Hapoel Be‘er Sheva.

Kako im je za utakmicu s Atleticom bio zabranjen pristup stadionu, pripadnici skupine su se snašli te su tisućama navijača dijelili zastave Palestine. Rezultat je za Uefu šokantan.

Standings provided by Sofascore