PODNAR OTKRIVA

Član Dinamove Uprave žestoko se obrušio na 'stručnost' Darija Šimića

01.11.2023 u 09:53

Bionic
Reading

Nema mira u Dinamu, bez obzira na to što se krenulo u 'demokratizaciju' kluba. Jer iako su mnogi uvjeravali u 'zajednički rad' članova Uprave, sada ispada da je svatko vukao na svoju stranu

Posebno se to odnosi na - sportski sektor, za kojeg je bio zadužen Dario Šimić.

Tako barem tvrdi Darko Podnar, član Uprave GNK Dinamo, koji u intervjuu za Germanijak otkriva detalje suradnje sa Darijom Šimićem, zašto je ovo ljeto slabo odrađen prijelazni rok, kakvo je zapravo stanje u Dinamu i zašto je sačuvan Sergej Jakirović.

Prenosimo nekoliko Podnarovih odgovora.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Dario Šimić je ustrojio sportski sektor po svojim željama i uz njega su u sektoru radili Marko Vukelić, Ivan Švedi te Igor Bišćan kao novi trener prve momčadi i Marko Marić s primarnom ulogom voditelja škole ali je nastupao i kao ispomoć Šimiću i Bišćanu oko pronalaska igrača za prvu momčad i to je i sam medijski komunicirao. Dovedeni su i novi treneri u školu nogometa. Nemojmo zaboraviti i famozni intervju na jednoj nacionalnoj televiziji gdje je i gospodin Stjepan Tomas sam objavio da je 'od sutra' novi sportski direktor a o čemu nitko u klubu nije imao informaciju dok nismo vidjeli javljanje u živo na televiziji. Nakon toga je to bilo opovrgnuto i predstavljeno ostalim članovima Uprave kao 'nesporazum'. Važno je naglasiti kako je sportski sektor imao puno povjerenje Uprave jer je i u prvom predstavljanju Šimić obrazložio da je dugo godina radio kao skaut Milana i da ima kontakte po cijelom svijetu te su nas uvjeravali da imaju spremna kvalitetna rješenja za sve pozicije koje smo zajednički identificirali kao ključne'.

'Svi članovi Uprave snose odgovornost za poteze Uprave i bili smo aktivno uključeni u cijeli proces, ali samu srž pregovora i inicijalnih kontakata smo prema dodijeljenim dužnostima prepustili Šimiću i drugim djelatnicima sportskog sektora. Konačni prijedlog određene odluke o dovođenju igrača ili raskida ugovora s igračem Dinama predstavljan je Upravi od strane Šimića ili drugog djelatnika sportskog sektora kojeg je Šimić zadužio za to ako je smatrao da je taj drugi djelatnik u tom trenutku prikladniji za to. Većina odluka je donesena jednoglasno ali kod nekih takvih prijedloga bilo je rasprave jer smo za raskide ugovora s određenim igračima Dinama htjeli znati zašto ih se otpisuje i zašto ih ne vide ni trener niti sportski sektor'.

Dario Šimić je nakon odlaska iz kluba dao naslutiti da je bio sabotiran u svom području djelovanja.

'To je laž. Istina je da smo svaki njegov prijedlog analizirali iz više aspekata i prema tome donosili meritorne odluke na koje smo imali pravo, kako iz odgovornosti prema funkcijama koje obavljamo u Dinamu tako i iz ranijeg iskustva rada u sportskom klubu. Isto tako, do samog kraja prijelaznog roka smo slušali o pojačanjima iz Serie A i drugih jakih europskih liga i to je redovito izlazilo u javnost. Na žalost, nitko od tih igrača nije došao u Dinamu iako smo očekivali da će vrhunski napadač biti realiziran upravo u tom aranžmanu posudbe iz jednog od najvećih klubova Italije, Francuske ili Španjolske. Svi ostali prijedlozi igrača iz raznih liga, a bilo je tu vrlo interesantnih opcija, koje smo primali od nebrojenih agenata su odbijani od strane sportskog sektora'.

Opisao je Podnar kako je odrađen posao oko dolaska Francuza Bernauera, Japanca Kaneka i Ukrajinca Mihajličenka, ali i zašto u Maksimir nisu stigli Fruk, Ivanović i Pašalić.

'Fruka je izričito htio trener Bišćan koji ga je poznavao iz HNL-a i U21 reprezentacije te izrazio želju da ga se dovede. Nakon što smo kontaktirali agenta i nakon što smo dobili informaciju da ga je Fiorentina spremna pustiti za postotak budućeg transfera i da igrač traži jednu od najmanjih plaća u klubu jer želi doći u Dinamo isto je prezentirano sportskom sektoru. U tom trenutku trener mijenja mišljenje i sportski sektor se prestaje javljati agentu i igraču. Imamo mogućnost ga pratiti u dresu Rijeke gdje ga je doveo naš trenutni trener Jakirović nakon što je od igrača i agenta čuo da se sportski sektor Dinama ne javlja više igraču. Naknadno smo čuli da je ista priča bila i s Marcom Pašalićem i Ivanovićem koji su isto potpisali za Rijeku'.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.