NA TRI GODINE

Cedevita dovela playa visokog dva metra

02.08.2013 u 19:25

Bionic
Reading

Košarkaški klub Cedevita dogovorio je trogodišnju suradnju s Antom Delašem. Riječ je o playmakeru rođenom 11.03.1988. godine, koji sa svojih 200cm visine po potrebi može igrati na sve tri vanjske pozicije.

Prošlu sezonu Delaš je proveo u Zadru. U ABA ligi imao je prosjek od 6.2 poena, 2.6 skokova i 1.7 asistencija za 22.7 min., dok je u A-1 Ligi za prvaka i doigravanju prosječno bilježio 13.6 poena, 3 skoka i 1.7 asistencija. Osim za Zadar, igrao je i za Alkar, Trogir i Split.

'Ljudi u klubu su bili korektni. Pokazali su da me žele, a što je najvažnije, i trener je rekao da me želi. Tako da smo se brzo dogovorili', rekao je Delaš obrazlažući svoju odluku da preseli u Cedevitu.

Ante je prošle sezone baš protiv Cedevite često bio inspiriran. U šestom kolu ABA lige Zagrepčanima je zabio 18 poena, a u 19. kolu ubilježio je 13 poena i 6 skokova. U A-1 Ligi za prvaka u prvom je kolu protiv Cedevite upisao 19 poena i 5 skokova, a u 8. kolu ubacio je 22 poena.

U doigravanju je u prvoj utakmici polufinalne serije protiv Cedevite zabio 20 koševa. U drugoj (0 poena) i trećoj (5 poena) mu je išlo slabije, ali je zato protiv Cibone u finalnoj seriji redom zabijao 8, 16 pa 17 poena.


Njegove partije u domaćem prvenstvu nisu prošle nezapaženo ni kod izbornika Jasmina Repeše pa je Delaš trenutno u užem krugu igrača koji se bore za mjesto na rosteru s kojim će Hrvatska nastupiti na nadolazećem Eurobasketu u Sloveniji.

'Velika mi je čast biti tu. To pokazuje da sam dosad nešto dobro napravio i nadam se da ću tako nastaviti i dalje', poručio je Delaš s priprema hrvatske reprezentacije.

Na pitanje kakve su mu ambicije u narednoj klupskoj sezoni što se tiče njega individualno, a kakve gledajući momčad Delaš je izjavio ono što svaki trener voli čuti: "I individualne i momčadske ambicije su jednake. To je uvijek povezano. Ako momčad igra dobro, svima će biti dobro i to je najvažnije od svega."