kvalifikacije za u-17 EURO

Čak šest golova i četiri penala; pogledajte utakmicu Hrvatske i Njemačke

20.03.2024 u 15:04

Bionic
Reading

Hrvatska U-17 nogometna reprezentacija na turniru je u Portugalu protiv vršnjaka iz Njemačke odigrala 3:3 u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvu

Sjajna je bila utakmica U-17 reprezentacija Hrvatske i Njemačke na kvalifikacijskom turniru za plasman na EURO koji se igra u Portugalu.

Bilo je tu stvarno svega, čak četiri penala, na kraju i šest golova, a junak susreta je golman naše reprezentacije Antonio Rajić koji je obranio zadnji penal Njemačke i tako osigurao osvajanje barem boda.

Za Hrvatsku je sjajno počelo jer je već u 5. minuti utakmice Mislav Ćutuk izborio penal i sam ga odlučio izvesti. Njemački golman je pogodio stranu, ali nije uspio obraniti snažan udarac za vodstvo Hrvatske 1:0.

No, Njemačka se brzo vratila u utakmicu, u 12. minuti s nekih petnaestak metara puca Onyeka, naš golman Antonio Rajić brani taj udarac, ali na odbijenu loptu natrčava Neumann i zabija za 1:1.

U 20. minuti šok, opet zabija Neumann, za vodstvo Njemačke 2:1.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Hrvatska - Njemačka 3:3, nogomet, U-17 kvalifikacije za EURO Izvor: Licencirane fotografije / Autor: MAXSport / Croatel

Do kraja prvog dijela Hrvatska je ipak uspjela izjednačiti, u 34. minuti za 2:2 zabija Vojvodić.

U nastavku smo vidjeli još dva gola i čak tri penala.

Prvo je u 56. minuti Ćutuk iz penala zabio za 3:2 Hrvatske nakon što ga je izborio Durdov. U 72. minuti vidjeli smo još jedan penal, ovoga puta za Njemačku. Siguran izvođač bio je Onyeka za 3:3.

U 90. minuti novi šok i novi penal za Njemačku. Srećom, naš golman Antonio Rajić sjajno je pročitao gdje će pucati Adin Ličina. Obranio je taj penal i tako osigurao Hrvatskoj barem bod u ovoj utakmici.

Drugu utakmicu u ovim kvalifikacijama Hrvatska igra protiv domaćina Portugala u subotu, 23. ožujka od 16 sati (MAXSport, MAXtv).

HRVATSKA - NJEMAČKA 3:3

  • Viana Castelo
  • Stadion Dr. Jose Matos
  • Sudac: Bence Csonka (Mađarska)
  • Strijelci: 1:0 Ćutuk (5’-11m), 1:1 Neumann (12’), 1:2 Neumann (20’), 2:2 Vojvodić (34’), 3:2 Ćutuk (56’-11m), 3:3 Onyeka (73’-11m). Žuti kartoni: Durdov, Ahmeti (Hrvatska), Hellstern, Stange (Njemačka).
  • HRVATSKA: Rajić, Pajsar (83’ Godec), Zebić, Puljić, Mandić (79’ Kitin), Baković (79’ Čović), Vojvodić, Durdov, Ahmeti, Huskić (63’ Barić), Ćutuk.
  • NJEMAČKA: Hellstern, Meiser (89’ Pedrosa), Nink, Neininger, Keumo, Swider, Licina, Sauck (64’ Culbreath), Onyeka, Husser (64’ Stange), Neumann (84’ Poller).