BUNDESLIGA

Borussia (D) je ovo čekala deset godina, a pitanje je što će dočekati Tuchela

30.03.2024 u 21:21

Bionic
Reading

Nogometaši Borussije iz Dortmunda nakon deset su godina uspjeli svladati Bayern u Münchenu u najvećem derbiju njemačkog prvenstva, oni su u derbiju 27. kola slavili na Allianz Areni sa 2:0 (1:0).

Goste iz Dortmunda u prednost je doveo Adeyemi (10), da bi pobjedu odmjerenim udarcem potvrdio Ryerson (83).

Ovom pobjedom Borussia je stigla na četvrto mjesto na ljestvici sa 53 boda, tri manje od trećeg Stuttgarta, a tri više od petog RB Leipziga, dok je drugi Bayern ostao na 60 bodova, čak 13 manje od vodećeg Bayera iz Leverkusena koji je praktički osigurao svoj prvi naslov prvaka.

Ranije u subotu je Andrej Kramarić igrao do 58. minute za Hoffenheim koji je bio nadomak pobjedi na gostovanju kod vodećeg Bayera u Leverkusenu. Beier (33) je doveo Hoffenheim u prednost, a taj je rezultat stajao sve do 88. minute kada je Bayer još jednom stigao do preokreta u samoj završnici. Andrich (88) je 'drop-kickom' poravnao da bi Schick (90+1) iz vrlo sumnjive pozicije u sudačkoj nadoknadi kompletirao preokret. Josip Stanišić igrao je za Bayer od 87. minute.

Hrvatski nogometni reprezentativac Lovro Majer bio je strijelac drugog gola za Wolfsburg u važnoj 2:0 (1:0) gostujućoj pobjedi protiv Werdera u Bremenu. Majer, koji je u igru ušao u 60. minuti, potvrdio je dobru formu koju je pokazao tijekom reprezentativnih susreta golom za potvrdu pobjede u 84. minuti kada je izbio sam pred vratara te ga svladao lijepo potkopavši loptu.

To je peti Majerov prvenstveni gol ove sezone. Wolfsburg je inače poveo u završnici prvog poluvremena golom Lacroixa (45+4).

Josip Juranović igrao je od 82. minute za Union Berlin kojega vodi Nenad Bjelica u 0:0 remiju na gostovanju kod Eintrachta u Frankfurtu kod kojeg je Hrvoje Smolčić ostao na klupi.