BRAVO ANTE

Dalić sigurno uživa; hrvatski reprezentativac na vrhu liste strijelaca LaLige

30.03.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Ovog se vikenda u španjolskoj LaLigi igra 30 kolo. Nas posebno veseli nastup hrvatskog reprezentativca Ante Budimira, koji je u pobjedi Osasune 3:0 kod Almerije postigao drugi gol. To je njegov 16. ove sezone, te je s tim učinkom na vrhu liste strijelaca LaLige, zajedno s Realovim Judeom Bellinghamom

Krupni korak prema tri boda Osasuna je napravila u uvodnih deset minuta susreta kada je postigla dva pogotka. Prvo je Jose Arnaiz u drugoj minuti pogodio suprotni kut za 1:0, dok je već u devetoj hrvatski napadač Ante Budimir povećao na 2:0.

Tom prilikom je pogriješila domaća obrana, vratar Maximiano je spašavao korner, a na asistenciju Mocayole lako je prazna vrata pogodio Budimir. Bio je to njegov već 16. prvenstveni pogodak ove sezone te je na prvom mjestu ljestvice strijelaca izjednačen sa zvijezdom Reala Bellinghamom.

Do kraja poluvremena Budimir je imao još dvije dobre prilike, ali je ostalo 2:0 za Osasunu. Svaka dvojba je nestala u 61. minuti kada je Iker Munoz gromovito pogodio s deset metara za konačnih 3:0.

Nogometaši Seville osvojili su tri boda na gostovanju kod Getafea. Andalužani su u predgrađu Madrida slavili s minimalnih 1:0.

Pogodak odluke postignut je već u petoj minuti. Nakon kornera se stvorila gužva u domaćem šesnaestercu, a iz blizine se najbolje snašao Sergio Ramos i pogodio za, kasnije se ispostavilo, pobjedu njegove momčadi.

Getafe je ostatak utakmice napadao, pogotovo u drugom poluvremenu, ali je domaćin propustio brojne izgledne prilike te je Sevilla sačuvala gol prednosti.