klub iz predgrađa

Bivši trener Zagreba pred novim izazovom; proslavljeni 'kauboj' ima novi posao

18.10.2023 u 13:42

Bionic
Reading

U karijeri je Igor Vori (43) igrao za najveće svjetske klubove, počevši od Zagreba, pa preko Barcelone, HSV-a, PSG-a i Füchse Berlina, a s reprezentacijom je osvojio sve što se osvojiti moglo. Sad pokušava graditi trenersku karijeru

Odlaskom u igračku mirovinu Igor Vori (43) je aktivno ostao u rukometu. Cijelo je vrijeme bio uz reprezentaciju kao jedan od najbližih suradnika izbornika Line Červara, bio je sportski direktor muške seniorske reprezentacije, a u lipnju 2020. godine je preuzeo prvu momčad Zagreba nakon što je klub napustio Veselin Vujović.

No, nije se dugo zadržao, bila su to turbulentna vremena u kojima je ritam utakmica diktirala pandemija koronavirusa, Vori se u tom trenutku nije snašao te je u listopadu 2020. godine smijenjen.

Nakon toga je vodio U-21 reprezentaciju Hrvatske, u travnju 2022. godine se kratko vratio iz mirovine te u završnici sezone zaigrao za Füchse Berlin.

Okušao se i kao trener njemačkog drugoligaša Grosswallstadta, a potom se vratio u domovinu i preuzeo funkciju sportskog direktora RK Sesvete. Njegov se rad itekako osjetio jer su Sesvećani prošle sezone ostvarili senzacionalan rezultat u EHF Europskom kupu plasiravši se u četvrtfinale, a klub iz sezone u sezonu raste.

No, sad je momčad Sesveta iznenada ostala bez trenera jer je klub napustio Silvio Ivandija.

'Nakon četiri godine i 121. utakmicu na klupi Sesveta, Silvio Ivandija više nije trener MRK Sesvete. Siki je podnio ostavku na mjestu trenera iz privatnih razloga. Pod njegovim vodstvom klub je doživio vrhunac i upisao se u povijesne knjige u domaćim i europskim natjecanjima', objavili su iz kluba te ubrzo potvrdili tko će biti novi trener.

'Novi trener naše prve momčadi bit će Igor Vori. Nakon odlaska Silvija Ivandije, upravni odbor odlučio je novim trenerom imenovati dosadašnjeg sportskog direktora kluba.

O igračkoj karijeri Igora Vorija ne treba trošiti riječi, a u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je Zagreb, Grosswallstadt i juniorsku reprezentaciju.

Već danas novog trenera čeka težak izazov jer putuje u Varaždin gdje se od 18 sati igra utakmica 7.kola', objavili su na društvenim mrežama.

Nakon debija u Varaždinu, Igora Vorija i njegovu momčad čeka put u Azerbajdžan na uzvrat EHF Euro kupa protiv KUR-a, kojeg su u prvoj utakmici na domaćem terenu pobijedili čak 30:15.