NIJE MU PRVI GRIJEH

Bivši nizozemski reprezentativac uhićen, ide u zatvor na šest godina

14.03.2024 u 10:34

Bionic
Reading

Bivši nizozemski reprezentativac Quincy Promes uhićen je u Dubaiju na zahtjev nizozemskih tužitelja nakon što je u svojoj zemlji osuđen na šest godina zatvora zbog krijumčarenja 1370 kg kokaina

Nekadašnji krilni nogometaš Ajaxa, koji je trenutno pod ugovorom za ruski Spartak iz Moskve, sud u Amsterdamu osudio je u veljači. Nizozemske vlasti zatražile su njegovo izručenje Nizozemskoj, a Associated Press je izvijestio da je 32-godišnjak uhićen u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Ured javnog tužitelja u Amsterdamu je u priopćenju rekao: 'Uhićenje je izvršeno na temelju crvene potjernice koju je izdala Nizozemska. Nizozemska će zatražiti izručenje muškarca. Prema izvješćima raznih medija, uhićeni je navodno luksuzno boravio u Dubaiju. Ipak, on je priveden zahvaljujući naporima vlasti u obje zemlje. U ovom trenutku nije moguće dati dodatne informacije kako bi se izbjeglo ometanje istrage koja je u tijeku.'

Promes, koji ima 50 utakmica i sedam golova za Nizozemsku, osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što je osuđen za suučesništvo u krijumčarenju 1370 kilograma kokaina. Optužen je za umiješanost u uvoz i izvoz droge A klase.

To nije Promesova prva presuda, jer je proglašen krivim 2023. godine da je ubo svog bratića u nogu. Za to je djelo dobio 18 mjeseci zatvora, ali nije došao na suđenje i negira optužbe.