NEMA VIŠE NEPOZNANICA

Ovako će izgledati bolidi Formule 1 u novoj sezoni!

27.02.2017 u 09:32

  • +5

Svi bolidi Formule 1 u novoj sezoni 2017.

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Uoči testiranja u Barceloni koje je na rasporedu sljedećih dana sve su F1 momčadi predstavile svoje bolide, no tek ćemo 26. ožujka saznati koliko je koji zaista brz...

Približava se nova sezona Formule 1, a kad je izgled bolida u pitanju, nepoznanica više nema. Svih deset momčadi predstavilo je svoje bolide, a posljednji su to napravili Red Bull, Toro Rosso i Haas ovog vikenda.

 

Red Bullova seniorska i juniorska momčad ovaj će se put znantno razlikovati na stazi, jer se Toro Rosso odlučio za novi izbor boja, no istu vozačku postavu, jer će ga ponovo voziti Sainz i Kvjat. Udarna pak ekipa predstavila je (ne)sretni bolid imena RB13, a od Verstappena i Ricciarda očekuje se da ugroze Mercedese na vrhu.

Haas će pak voziti Romain Grosjean i Kevin Magnussen, a od novog bolida očekuje se iskorak i redovitije osvajanje bodova nego prošle sezone.

Uz Red Bull najveći favoriti uoči sezone su svakako Mercedes i Ferrari koji su ranije prošlog tjedna predstavili bolide. Većina se momčadi odlučila za izduženi dizajn poklopca motora, ali 'srebrne strijele' nisu, no navodno je motor opet toliko dobar da će ih biti jako teško uloviti. Lewis Hamilton i Valtteri Bottas već su iskušali W08 na Silverstoneu, a sada će i u Barceloni. Ferrari se pak nada da je Sebastianu Vettelu konačno isporučio pobjednički bolid, no bit će jako teško.

Tu su još Renault, Williams, Force India i Sauber, od kojih se ne očekuje borba na samom vrhu, ali netko bi pod novim tehničkim pravilima od njih definitivno mogao iznenaditi.

U svakom slučaju, veselimo se prvoj utrci sezone u Melbourneu 26. ožujka, a zimska testiranja u Barceloni sljedećih dana mogla bi nam dati neke odgovore o odnosu snaga, no vjerojatno ćemo saznati tko je najbrži tek tijekom prvog F1 vikenda u Australiji...