ZANIMLJIV WILLIAMSU

Jensonu Buttonu u Formuli 1 ipak ne dolazi kraj?

21.06.2016 u 18:55

Bionic
Reading

Prema pisanju Sky Sportsa, Jenson Button u kombinacijama je za mjesto u momčadi Williamsa sljedeće sezone...

Svjetski prvak iz 2009. godine već sedam sezona nastupa za McLaren, ali u posljednje dvije muku muči s nekonkurentnim bolidom kojeg ni Fernando Alonso ne može približiti vodećim vozačima.

Iskusnom 36-godišnjem Britancu ugovor završava na kraju sezone i vjeruje se da niti jedna strana nije zainteresirana za produženje, a zamijeniti ga u McLarenu trebao bi Stoffel Vandoorne.

No, za razliku od Marka Webbera koji je nakon prekida suradnje s Red Bullom u istim godinama napustio Formulu 1, čini se da Jenson ima izglede ostati. Momčad Williamsa u kojoj je započeo karijeru 2000. godine ozbiljno razmišlja o njegovom angažmanu.

'Povratak Buttona u Williams bila bi velika stvar. Ovdje je započeo karijeru, on je svjetski prvak i jako je inteligentan te može pomoći pri razvoju bolida. Bila bi to atraktivna mogućnost kad bi bio na raspolaganju, no razgovaramo i s drugim vozačima,' priznala je Claire Williams, zamjenica ravnatelja i kćer osnivača momčadi Sir Franka.

Ako se Williams odluči za Buttona, vjerojatno će Felipe Massa morati napustiti ekipu. Valtteri Bottas ove je sezone više pokazao, no postoji i mogućnost da Finac pređe u Ferrari, a tada bi Massa možda i ostao...