SAMO ZBOG IZGLEDA?

Njezin dolazak u Formulu 1 izazvao bijes i nevjericu!

03.03.2015 u 09:24

Bionic
Reading

Lotusovo imenovanje Carmen Jorde razvojnom F1 vozačicom nije dobro sjelo onima koji su s njom vozili u GP3 seriji. Posebno je ogorčen bivši timski kolega...

Španjolska 26-godišnja vozačica provela je tri godine u GP3 seriji, a rezultati su joj bili zaista očajni. Niti jednom se nije ni približila osvajanju bodova te je u svojoj najboljoj sezoni završila na 28. mjestu u ukupnom poretku.

Ipak, u Formuli 1 nije sve u vozačkim sposobnostima. Lotus koji se muči s pronalaskom sponzora upravo je u Carmen vidio šansu za povećanje atraktivnosti svoje ekipe. Imenovao ju je razvojnom vozačicom za sljedeću sezonu, što znači da će na simulatoru pomoći razvijati bolid, a vjerojatno i dobiti priliku testirati ga na pravoj stazi.

Takav potez izazvao je bijes i ogorčenje kolega iz GP3 serije čiji su rezultati ostali u sjeni marketinške privlačnosti Španjolke. Posebno je ogorčen bio timski kolega Rob Cegan koji je brutalno popljuvao njezino imenovanje.


'Formula 1 je puna ljubomore. Malo je mjesta u bolidu, malo nas može uspjeti. Rob je očito ljubomoran što sam ovdje, a on nije,' odbrusila je Carmen svom bivšem kolegi.

Ipak, karijera ove vozačice mogla bi na F1 simulatoru doživjeti svoj vrhunac, jer će do samih utrka teško dogurati. Naime, nova pravila dobivanja superlicence za natjecanje u elitnom automobilističkom natjecanju kažu da su potrebni vrhunski rezultati u nižerangiranim natjecanjima da bi netko vozio Formulu 1. Carmen dosad nije bila niti blizu tome...