TUŽAN F1 VIKEND

'Dao je život za utrkivanje, ovo je velika tragedija!'

11.06.2013 u 14:08

Bionic
Reading

Predsjednik FIA-e Jean Todt izrazio je iskrenu sućut obitelji smrtno stradalog suca na Velikoj nagradi Kanade

Podsjetimo, do tragedije je došlo nakon što je Esteban Gutierrez izletio sa staze i završio u zaštitnoj ogradi u 63. krugu. Sudac sa staze u jednom trenutku pao je pod kotače dizalice te je hitno prevezen u bolnicu u Montrealu, ali mu nije bilo spasa. FIA nije htjela otkriti njegov identitet, a sada se oglasio priopćenjem sam predsjednik, koji žali zbog nesreće koja se nije trebala dogoditi.

'Želim izraziti iskrenu sućut u ime cijele zajednice FIA-e, povodom tragične smrti radnika na stazi koji je volontirao na Velikoj nagradi Kanade. Moje misli, kao i misli članova FIA-e su uz njegovu obitelj i prijatelje kojima iskazujemo iskrenu sućut i potporu u ovim tragičnim okolnostima,' riječi su Jeana Todta koji je također dodao:

'Ova tragedija nas je jako pogodila, kao i cijeli motosport. Time što je volontirao kao sudac odlučio je uložiti svoje vrijeme, znanje i strast za utrkivanje. Diljem svijeta muškarci i žene poput njega čine organizaciju utrka mogućim. Bez tisuća volontera koji nesebično daju sve, motosport ne bi mogao uopće startati. FIA dijeli bol od svih pogođenih njegovom smrću, ovo je bol koja nas je sve ujedinila.'