BILLABONG AIR&STYLE

Ana Rumiha i svjetska snowboard elita

08.02.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Vrhunac možda najjačeg borderskog vikenda u sezoni bio je megaspektakularni Billabong Air & Style u Innsbrucku. Jedan od najvećih, najjačih i najkuljih evenata u kalendaru okupio je na velikom kickeru pobjednike X Gamesa, svjetske prvake, osvajače Svjetskog kupa i manje-više elitu bordanja. Među njima, na side eventu Burn Rail Jam koji se održao u središtu Innsbrucka našla se i jedina dama - naša Ana Rumiha!

Kako i priliči, na glavnom natjecanju vrtjele su se bolesne rotacije. Pobjednik, inače srebrni s netom završenih X Gamesa u slopeu bio je Kanađanin Mark McMorris koji je za zlato, čuveni prsten Air&Stylea i hrpu love bogme izvrtio 1260! Stupnjeva, jelte. Uz to, Sage Kotsenburg izveo je prvi double cork cab 1440! Natjecanje na stadionu za skijaške skokove bilo je suludo.

Nama zanimljivo, međutim, bilo je i to što je pozivnicu organizatora dobila i Ana Rumiha. Ne, doduše, za muški big air, nego za rail jam u centru grada. Treba li napominjati da nam je osvjetlala obraz? Burn Rail Jam, istina, nije natjecateljska špica, ali činjenica da je Ana pozvana kao jedina europska borderica u birano muško društvo dovoljno govori. Uostalom, nedavno je pobijedila na TTR eventu Sista Sessions. Bravo Ana, Shpaolin kicks ass!

Želite li cjeloviti raport iz domaće perspektive, kliknite na Dna.com.hr, a za rezultate kliknite na stranicu organizatora. Sljedeće snowboard natjecanje najvišeg ranga (znači šest zvjezdica po TTR-u i fond nagrada oko 75.000 eura) je Nike Air&Style u Muenchenu već sljedećeg vikenda.

Billabong Air & Style Innsbruck 2011