JUKIĆ VIŠE NIJE DIREKTOR

Varaždinski stadion odlazi pod hipoteku

19.11.2010 u 11:39

Bionic
Reading

U NK Varaždin ne može nijedan dan biti dosadno. Nakon što se dosta pisalo o mogućem prelasku Josipa Brezoveca u Dinamo, sada je glavna tema odlazak direktora Gorana Jukića, ali i nove teškoće u poslovanju kluba

Novi problemi u Varaždinu - Goran Jukić više nije direktor kluba.

'Dogovorili smo se o sporazumnom raskidu ugovora o radu, a za tjedan dana raspisat ćemo natječaj za novog direktora', doznajemo od Zlatka Horvata, predsjednika varaždinskog nogometnog prvoligaša i zamjenika varaždinskog gradonačelnika.

Usporedno s izborom novog direktora, Horvat najavljuje reorganizaciju u klubu u kojem će ubuduće biti samo dva direktora, što je zakonski minimum, dok ih je ranije bilo i pet. Tako je, uz ostale, varaždinski prvoligaš imao i direktora stadiona.

Zbog čega je došlo do sporazumnog raskida ugovora o radu s Jukićem, Horvat ne objašnjava, ali priznaje da klub ponovno ima poteškoća u radu uslijed blokade računa zbog duga od 180 tisuća kuna prema igraču Goranu Mujanoviću, koji klub trenutno nije u mogućnosti podmiriti.

Naime, usprkos suprotnim najavama, još se nije uspio ishoditi kredit od osam milijuna kuna da bi se namirila dugovanja prema nogometašima i zaposlenicima u iznosu od 7,85 milijuna kuna.

'Klub se trebao kreditno zadužiti, a sukladno odluci Gradskog vijeća, anuiteti su se tijekom deset godina trebali otplaćivati iz gradskog proračuna. Međutim, poslovne banke traže da se taj kredit osigura i hipotekom nad stadionom koji je u gradskom vlasništvu. Vjerujem da će vijećnici to odobriti, kao što su već odobrili kreditno zaduživanje', istaknuo je Horvat.