VRUĆA SEZONA

Katalinić zna: HNL će obilježiti 'kuhinja'

22.07.2010 u 17:06

Bionic
Reading

Uoči početka prvenstvene sezone, prve nakon 50 godina u niželigaškom društvu, pred medije su stali predsjednik RNK Split Slaven Žužul, sportski direktor Nenad Pralija, trener Ivan Katalinić i kapetan Ivica Pirić

'Radovi na stadionu su u punom jeku i za par dana očekujem da budu gotovi te da ćemo dobiti dozvolu i Varaždin ugostiti u drugom kolu u Parku mladeži. Što se tiče prvog povijesnog gostovanja u Rijeci nakon 50 godina, očekujem borbenu utakmicu, da bolji pobijedi, a što se tiče nas, očekujem da moji igrači osvoje bodove', rekao je predsjednik Žužul.

Slično kao predsjednik razmišlja i trener Ivan Katalinić koji je uvjeren da njegova momčad neće izgubiti u Rijeci, no ipak upozorava i na moguće probleme.

'Nismo neiskusna momčad jer je većina igrača već igrala u prvoj ligi i zato se nemamo čega bojati. Što se tiče same utakmice, zna se kako ja igram. Nema bunkera, ili jesmo ili nismo. Rijeku ćemo napasti iz više razloga, zato što na kraju lige ispada pet klubova i od početka se zna da će biti 'kužine'. Isto tako nećemo dati priliku sucu da nam dosudi sto faulova oko šesnaesterca', pojašnjava Katalinić i dodaje da je upitno hoće li Prva HNL završiti onako i kako započinje jer puno klubova imaju financijske probleme i lako se može dogoditi da neki i otpadnu.

Sportski direktor Nenad Pralija upozorava da je Rijeka momčad koja zaslužuje repekt, no ne i strah:

'Složili smo dobru momčad i to nam daje razloga da se nadamo bodovima ako zaigramo kako mi to znamo.'

Kapetan momčadi Ivica Pirić, s dugogodišnjim iskustvom iz HNL-a i inozemstva, kaže da je optimist od onog trena kad je vidio momčad na prvom treningu.

'Napravili smo puno toga na pripremama. Uigrali se i posložili i s puno optimizma čekamo sezonu. Start je važan, ispada pet klubova i svaka je utakmica kvalifikacijska', zaključuje kapetan Splita.