HOROR U SLOVENIJI

'Modri' izvukli živu glavu, ali izgubili čast

21.07.2010 u 09:57

Bionic
Reading

Iza Dinama je jedna od najsramotnijih večeri u novijoj povijesti kluba, ali torpedirani plavi brod i dalje je iznad površine

Dinamo je ponovno prošao svoj 'bermudski trokut' u Novoj Gorici, ali na kraju Slovenije ostao mu  je velik dio časti. Takve sramote ne zaboravljaju se brzo i za sobom uvijek ostavljaju i neke trajne posljedice. Što se igre tiče, pad se i očekivao. Uzmite Barci Messija i ona će neko vrijeme 'kašljati'. Dinamov je 'Messi' u Wolfsburgu i jalovih Dinamovih večeri bez sumnje će biti još.

Čini se da se premalo govorilo o odlasku Roberta Kovača, jer i Dinamova obrana ostavlja očajan dojam. Toliko očajan da su skoro izgubili četiri gola prednosti. Malo je falilo, ali ipak pred Dinamom su novi europski dvoboji koji u nekom suludom epilogu mogu čak rezultirati i ulaskom u Ligu prvaka.

Velimir Zajec napravio je najveću grešku u svojoj trenerskoj karijeri. Očito je da je potpuno krivo procijenio stanje u svojoj momčadi pa ga je stativa spasila od javne sramote. Svojevremeno je i Josip Kuže momčad ostavljao pomoćnicima da snima buduće protivnike, ali to je radio toliko dobro da je njegov pomoćnik Mustedanagić trima pobjedama jedini Dinamov trener u povijesti sa stopostotnim učinkom.

Zajec je mislio da je stvorio okvir automatizma u igri, ali nije. Sammir igra, Chago pomaže, a ostatak momčadi to gleda. Braća Mamić neko vrijeme su se trudila izgledati kul, ali pred kraj dvoboja i oni su otvoreno pokazali u kakvo ih očajno stanje dovodi njihova momčad. Navijači su potpuno izgubili živce i iz svih oružja verbalno izrešetali svoje anemične ljubimce, čak su i novinari bili u šoku.

Dapače, jedini miran član Dinamove ekspedicije bio je Tomo Horvatinčić kojemu Dinamo redovito pruža utočište u vremenima kada narod, a među njima i navijači, prosvjeduju.