TEŽAK PORAZ OD KOPERA

Dinamo se osramotio, ali ipak prošao dalje

20.07.2010 u 22:06

Bionic
Reading

U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Dinamo je stradao protiv Kopera sa 3:0, ali je svejedno prošao u sljedeću kvalifikacijsku rundu, jer je u Zagrebu slavio sa 5:1

Nakon 5:1 u Maksimiru nitko nije vjerovao da Koper može ozbiljnije zaprijetiti najjačoj hrvatskoj momčadi. Trener Velimir Zajec otišao je u Tiranu gledati novog suparnika u trećem pretkolu, a modra ekspedicija najavljivala je novu pobjedu za podizanje hrvatskog koeficijenta. Takav podcjenjivački pristup umalo se osvetio. Slovenski je prvak bio na korak do senzacije i ostao samo za gol kratak. Od najavljivane agresivne igre 'modre' momčadi nije bilo ništa. Dinamo je bio blijed te je sramotnim izdanjem ozbiljno narušio atmosferu uoči novih europskih ispita i početka domaćeg prvenstva.

Prvi je zaprijetio Dinamo, ali Chagin udarac sa 16 metara otišao je preko grede. No hrvatski prvak nije izgledao dobro, a Koper je to već naplatio u 11. minuti. Nakon kornera s desne strane Handanagič je izmakao pozornosti Bišćana i glavom svladao Butinu. Nakon toga gledali smo ravnopravan dvoboj u kojem je bilo nekoliko solidnih pokušaja s obje strane (Karič, Handanagič/Sammir, Etto), ali ne toliko dobrih da bi se rezultat promijenio. Domaćin nije imao kvalitetu da ubaci u brzinu više, a gostujuća družina kao da to nije željela. U 42. minuti 'modri' drukeri su se smrznuli. 'Modra zadnja linija je izigrana Marčeta je sam izašao pred Butinu, ali iskusni čuvar mreže je obranio i tako spriječio da se nakon 45 minuta prednost Dinama prepolovi.

Ni u nastavku nije bilo ništa bolje. Opet je Chago oprobao udarac, a uzvrat Slovenaca bio je smrtonosan. Novi korner za Koper (54. minuta), a sada je Guberac pobjegao drugom Dinamovom stoperu Barbariću i iz blizine nogom pogodio za 2:0. No tu nije bio kraj Dinamovim mukama. U 76. minuti Bišćan je u kaznenom prostoru srušio Jeleniča i dobio crveni karton, a Brulc je bio precizan s bijele točke. Slovenski prvak imao je još dovoljno vremena za gol koji bi ga odveo dalje, ali, srećom po navijače Dinama, to se nije dogodilo. 'Modri' sastav preživio je i unatoč teškom porazu prošao dalje.

U trećem pretkolu Dinamo ide na moldavski Sheriff koji je poražen u Tirani 1:0, ali je sačuvao prednost iz prvog susreta od 3:1. Prva utakmica je na rasporedu 3. kolovoza u Maksimiru.

Luka Koper- Dinamo 3:0

Nova Gorica, Sportski park, gledatelja 2.500, sudac Banti (Italija)

LUKA KOPER: Hasič, Polovanec, Handanaginić, Kovačevič (od. 46. Guberac), Struna, Karič (od 60. Marič), Sesar (od 67. Božičič), Marčeta, Struna, Brulc, Jelenič
DINAMO: Butina, Etto, Bišćan, Barbarić, Ibanez (od 57. Mesarić), Calello, Chago, Sivonjić (od 76. Šimić), Sammir, Dodo, Slepička (od 46. Morales)