REMI IZ SNOVA

Hajduk i HSV priuštili spektakl Splićanima

15.07.2010 u 09:11

Bionic
Reading

Generalnu probu za subotnji zagrebački derbi Hajduk je odradio protiv slavnog HSV-a na Poljudu pred 15.000 svojih navijača. U večeri za pamćenje, kojom je započela proslava 100. rođendana bijelih, konačan rezultat bio je 3:3

Publika, koja je stvorila sjajnu atmosferu, mogla je uživati u vrlo gledljivoj utakmici prepunoj sadržaja. Iako je HSV došao u šarenom sastavu, jer su im reprezentativci sa SP-a još na odmoru, u njihovom su sastavu nastupile zvijezde Ze Roberto, Van Nistelrooy, Petrić i Guerrero. Ipak, u prvom poluvremenu Splićani su ih potpuno nadigrali.

Već nakon osam minuta bilo je 2:0 za Hajduk, a erupcije zadovoljstva na tribinama izazivali su prizeman pogodak Ibričića i autogol Rozenhala. Ipak, HSV je moćan kolektiv koji je u prošle dvije pripreme utrpao 15 golova, a račun na Poljudu otvorili su nakon sudačkog nesporazuma i gola Pitroipe. Ipak, ovo je škola Hajdukovoj obrani da ne stanu kada vide zastavicu u zraku, već tek kada glavni sudac potvrdi zaleđe, kojega u ovom slučaju zaista nije bilo. Anas Sharbini je uzvratio pogođenom prečkom, vratar Drobny bio bi nemoćan.

Hajduk je veliku prednost vratio nakon što je Oremuš izborio penal koji je Ibričić frajerski pod gredu pretvorio u 3:1. Pred Ibrom je očito nova velika sezona. Ipak, mirniji odmor gostima je donio Mladen Petrić, koji je također bio siguran realizator penala.

U nastavku je Hamburg bio puno bolji i kontrolirao igru, a jedini pogodak u toj fazi djelo je Teschea koji je nakon kornera posve neometan zabio nogom iz srca kaznenog prostora bijelih. Golu gostiju prethodila je stativa Guerrera, a u završnici su hajdukovci Drobnyja u jednoj akciji natjerali na tri vrhunske obrane. Da je kod 3:2 Anas dodao u kontri dva na dva, gušt Splićana vjerojatno bi bio potpun, ovako su Nijemci pronašli izlaz iz rupe.

Na tribinama je Torcida navijala punih 90 minuta i oduševila njemačkog komentatora, u zadnja dva dana vidimo da su obje najbrojnije navijačke skupine u Hrvata u sezonu ušle u velikoj formi. Čini se da se sprema spektakularan ambijent na Maksimiru u subotu u 21 sat.