MALTEŽANI PRETVRD ORAH

Šibenčani remizirali u europskom debiju

01.07.2010 u 20:33

Bionic
Reading

Nogometaši Šibenika odigrali su svoj prvi službeni europski dvoboj u klupskoj povijesti i protiv malteške Slieme Wanderersa upisali 0:0. Igralo se u Dugopolju, jer Šubićevac nema licencu za europske utakmice

U Dugopolju se okupilo više od 300 glasnih Funcuta koji su cijeli dvoboj uljepšali glasnom podrškom, ali nisu imali puno razloga za veselje. Momčad Branka Karačića imala je više izglednih prilika, ali potpuna dekoncentracija u završnici napada odnijela im je mogućnost pobjede.

Razloge treba tražiti u kratkim pripremama tijekom kojih su odigrali samo dvije utakmice, ali i u potpuno novom sastavu izazvanim serijom ljetnih odlazaka sa Šubićevca.

Bačelić Grgić početkom nastavka pogodio je gredu, a u sudačkoj nadoknadi domaćini su složili dvije izgledne prilike koje su otišle u nepovrat. Maltežani su većim dijelom bili skoncentrirani na obrambenu fazu, ali solidno razvijaju kontru i vratar Blažević nije bio bez posla.

Uzvrat je prvog pretkola Europske lige za tjedan dana na Malti, a Šibenčane u sljedeću fazu vode bilo kakva pobjeda ili remi uz postignuti pogodak.

'Nisam zadovoljan rezultatom, unatoč brojnim promjenama u momčadi očekivali smo pobjedu. Problem je u veznom redu, nismo imali protok lopte kojim bismo lakše stvarali prilike, ali u uzvratu će Maltežani morati napadati i imamo šanse za prolaz u drugo pretkolo', rekao je nakon dvoboja Branko Karačić, a njegov malteški kolega zahvalio se na izrazitom gostoprimstvu i najavio jednak uzvrat i istaknuo da je bod za njegovu momčad golem uspjeh.