EUROPSKA LIGA (18.30)

Šibenčani oprezni, Maltežani prijete

01.07.2010 u 08:32

Bionic
Reading

Šibenik danas prvi od hrvatskih klubova započinje europsku sezonu. Na stadionu u Dugopolju momčad sa Šubićevca dočekuje maltešku Sliemu (18.30 sati) u prvoj utakmici prvog pretkola Europske lige

Šibenčani otvaraju novu stranicu klupske povijesti - po prvi put će zaigrati u Uefinom natjecanju. Nažalost, ne u svome gradu, jer im stadion ne zadovoljava uvjete, nego u Dugopolju.

'Da smo u prošlosezonskom sastavu, pa čak i bez Zeca, vjerujem da bismo prošli u drugo kolo', ponavljao je trener Šibenika Branko Karačić koji ima skromna očekivanja.

'Zadovoljila bi me svaka pobjeda bez primljenog gola. Može i rezultat 0:0.'

U šibenskom taboru ne znaju puno o Maltežanima, osim da su i oni doživjeli redizajn svlačionice, što je potvrdio malteški strateg Mark Marlow.

'Hrvatski nogomet nije nepoznat u Europi, ali o Šibeniku znamo jako malo. Zadovoljstvo nam je susresti se s hrvatskim predstavnikom. U prijelaznom roku otišlo nam je nekoliko igrača, a imamo nekoliko i ozlijeđenih. U ovom meču nema favorita. Nastojat ćemo već u prvom susretu ostvariti pozitivan rezultat, a zatim odluka pada na našem travnjaku', rekao je Marlow.

Sastav Šibenika: Blažević – Bulat, Cerić, Medvid, Elez – Bačelić-Grgić, Husmani, Bloudek, Alispahić – Fuštar, Jakoliš