DOMŽALE BOLJE

Hajduk poražen, Torcida revoltirana

30.06.2010 u 21:28

Bionic
Reading

Igrači Hajduka odigrali su pripremni dvoboj u Domžalama i od istoimenog domaćina poraženi rezultatom 3:1. Konfuzna igra 'bilih' na kraju je prelila čašu strpljenja oko 200 pristiglih torcidaša koji su poslali upozorenje svojim ljubimcima

Domžale su na stadion protiv renomiranog Hajduka (karte su koštale sedam eura) privukle više od 1.000 gledatelja, ali publika nije vidjela ono što se očekuje od splitskog velikana.

U prvom poluvremenu Anas Sharbini dva je puta zakuhao na lijevoj strani i gađao drugu stativu, ali realizacije iz školskih akcija nije bilo. Domaćin je u nadoknadi vremena uzvratio iz kontre koju je realizirao Pekić i usmjerio utakmicu.

Hajduk je od početka igrao u najjačem sastavu (Subašić, M. Buljat, Strinić, M. Ljubičić, Vejić, J. Buljat, Tomasov (od 58. Oremuš), Andrić, An. Sharbini, Ibričić, Ah. Sharbini), a Poklepović je u nastavku uveo Čopa, Oremuša, Maloču i Brkljaču, ali nije uspio preokrenuti situaciju.

Naprotiv, Hajduk je u drugom poluvremenu bio jalov i nervoza na tribini s njihovim simpatizerima je rasla. U 66. minuti Šimonović je lijepim golom povećao prednost domaćina, a deset minuta kasnije Ibričić je zbog pregrubog starta dobio izravni crveni karton.

S igračem manje 'bili' su iskoristili pogrešku domaćina i Mirko Oremuš je u 86. minuti donio nadu u povratak, ali očajničke pokušaje gostiju Domžale su u završnici kaznili novom kontrom koju je u konačan rezultat pretvorio Krcić.

Iako pripreme još nisu ni blizu završne faze, podatak o sedam primljenih golova u zadnje dvije utakmice brine hajdukovce. Igrače, stožer, ali i navijače koji su momčad u svlačionicu ispratili s pjesmom 'Srami se, Hajduče.'

Do superkupa u Maksimiru ostalo je još nešto manje od tri tjedna i do tada se od Poklepovića očekuje da dovede momčad u red i uvjeri suradnike i vojsku navijača da se 100. rođendan neće pamtiti samo po skupim prijateljskim dvobojima.