A JEDVA DOBILI AMATERE

Svaguša: Drmat ćemo hrvatskim nogometom

27.06.2010 u 12:11

Bionic
Reading

Hajduk je primio u pobjedi protiv austrijskog trećeligaša četiri gola, no to nije posebno uzbudilo vodstvo kluba, koje gleda širu sliku, pokušava uvesti reda u klub koji upravo ulazi u 100-godišnjicu postojanja

Premda je Hajduk protiv austrijskih amatera nastupio u nominalnoj najjačem sastavu, nedostajao je tek golman Subašić, stoper Maloča i netko od mlađih napadača, 'bijeli' su jedva svladali austrijske trećeligaše, SV Tondach Gleinstatten 5:4.

Golove za bijele postigli su Ibričić, Marin Ljubičić, a tri su dodali braća Sharbini, Anas jedan i Ahmad dva. Igralo se otvoreno, gotovo neobavezno, a zadnja linija u koju su se vratili Marijan Buljat i Vejić nije djelovala ni previše sigurno, a još manje uigrano.

No nema previše uzbune u bijelim redovima, sve je podređeno konačnom cilju osvajanju naslova prvaka u rođendanskoj sezoni. Predsjednik Svaguša, koji je posjetio bijele pod Pohorjem zadovoljan je trenutnim razvojem situacije, pogotovo dijelom kresanja budžeta kluba s nekadašnjih 80 milijuna kuna godišnje, na gotovo polovinu.

'Naš cilj je da 28 igrača koje imamo u kadru po sezoni stoji između dva i dva i pol milijuna eura, i u idućih nekoliko dana to će biti ostvareno', rekao je Svaguša, misleći pri tom na otvorenu mogućnost da Cernat pređe u turski Karabukspor, a Šerić u Bresciju, čime bi se Hajdukov proračun smanjio za gotovo šest milijuna kuna godišnje. Bila bi to posljednja ušteda u igračkom kadru, jer bijeli nemaju namjeru prodavati svoje najskuplje vedete.

'Igrači poput Ibričića, Strinića i Anasa Sharbinija nisu na prodaju. U godini u kojoj slavimo 100. rođendan želimo osvojiti titulu prvaka, i ne treba nam gomilanje novca na računu. Možda još ode netko od igrača poput Pandže, na čijim pozicijama imamo alternacije, ali naše glavne zvijezde sigurno nisu na prodaju', rekao je Svaguša i dodao da je dosad ispunio sva obećanja, a Hajduku predviđa dominaciju hrvatskim nogometom u sljedećih nekoliko sezona