SVI ZA PRAVDU

Nogometni savez podržava akciju USKOK-a

08.06.2010 u 21:07

Bionic
Reading

Nakon što je krenula akcija Ofsajd te su uhićene 22 osobe vezano uz nelegalno klađenje i namještanje utakmica, oglasio se i Hrvatski nogometni savez, koji pozdravlja ovu akciju i očekuje da će krivci biti kažnjeni

Hrvatski nogometni savez oglasio se priopćenjem nakon što su policija i USKOK krenuli s akcijom Ofsajd. Priopćenje donosimo u cijelosti:

'Dana 8. lipnja 2010. godine, Hrvatski nogometni savez službeno je izviješten od strane Ravnateljstva MUP-a RH da je u tijeku uhićenje i privođenje više osoba za koje se sumnja da su sudjelovale u ilegalnom klađenju u svrhu ostvarivanja većih novčanih dobitaka na kladionicama. Hrvatski nogometni savez pozdravlja i podržava sve napore i aktivnosti policije i USKOK-a na suzbijanju ove vrste međunarodno rasprostranjenih kriminalnih aktivnosti, koje nanose ogromnu štetu nogometu i sportu u cjelini.

Hrvatski nogometni savez i dalje će tijesno surađivati s policijom i ostalim nadležnim tijelima Republike Hrvatske, s ciljem i u nastojanju da se u najskorije vrijeme utvrde krivci i da isti budu primjereno kažnjeni.

Odmah po povratku predsjednika HNS-a g. Vlatka Markovića i glavnog tajnika g. Zorislava Srebrića s Kongresa FIFA-e u Južnoj Africi bit će sazvana izvanredna sjednica Izvršnog odbora HNS-a, na kojoj će se utvrditi redoslijed mjera i radnji koje će se poduzeti prema članovima nogometne organizacije za koje se utvrdi da su sudjelovali u inkriminiranim radnjama.'