PRVA HNL, 26. KOLO

Majstor Vugrinec za remi Zagreba i Dinama

17.04.2010 u 20:00

Bionic
Reading

Zahvaljujući dobrom starom Davoru Vugrincu Zagreb je osvojio bod u Maksimiru protiv Dinama u 26. kolu Prve HNL. Karlovac je sa 3:0 isprašio drugoplasiranu Cibaliju, Osijek je svladao Rijeku, dok je Inter iznenadio Zadar u njegovim Stanovima

Karlovac – Cibalia 2:0 (1:0)
Strijelci:
1:0 Lajtman (45' – 11m), 2:0 Lajtman (64'), 3:0 Pamić (84')

Karlovac je dočekao drugoplasiranu Cibaliju sa željom da osvoji bodove koji bi ga ostavili u utrci za europsko natjecanje. Očito da su se gosti iz Vinkovaca ispuhali u srijedu protiv Šibenika kad su u infarkt završnici došli do pobjede, jer su u Karlovcu igrali bezidejno i ne toliko kvalitetno. S druge strane, igrači trenera Pamića od prve su minute krenuli s jasnom vizijom i željom za pobjedom. Junak slavlja Karlovca bio je Lajtman koji je dva puta matirao gostujućeg golmana Antolovića. Prvi puta u 45. minuti s jedanaest metara nakon što je najstrožu kaznu izborio Paracki, da bi u 64. minuti svojim drugim pogotkom zapečatio sudbinu gostiju. Na kraju je Zvonko Pamić u 84. minuti postavio konačnih 3:0 za Karlovac.

Dinamo – Zagreb 1:1 (0:0)
Strijelci
: 1:0 Badelj (47'), 1:1 Vugrinec (82')

Gradski derbi između Dinama i Zagreba nije iznjedrio pobjednika. Bez obzira na to što je Dinamo bio dominantan većim djelom utakmice, 'pjesnici' su zahvaljujući majstoru Vugrincu osvojili bod u Maksimiru. Dinamo je prvu pravu priliku imao pred kraj prvog dijela utakmice kada je Badelj nanizao nekoliko igrača, uposlio Sammira koji puca, a odbijena lopta dolazi do Doda koji s nekoliko metara promašuje. U nastavak su 'modri' krenuli puno angažiranije, pa je tako već u 47. minuti Badelj donio prednost 'modrima' pogotkom iz blizine. Taj gol dao je krila Dinamu, dok su se 'pjesnici' s druge strane povukli. Kad se činilo da je samo pitanje trenutka kada će Zagreb primiti novi pogodak, dogodio se preokret. Svojim 112. pogotkom u HNL-u čime je postao drugi strijelac svih vremena, Davor Vugrinec je u 82. minuti donio toliko željeno izjednačenje za igrače trenera Štimca. Do kraja utakmice 'modri' su imali par prilika, ali do promjene rezultata nije došlo.

Osijek – Rijeka 1:0 (0:0)
Strijelac:
1:0 Barišić (89')
U Gradskom vrtu domaći Osijek je u jednoj dosadnoj i ne baš atraktivnoj igri pobijedio Rijeku sa 1:0. Praktički cijelu utakmicu nije bilo posebnih prilika. Sve je mirisalo na remi bez pogotka, što su vjerojatno i gosti iz Rijeke priželjkivali, no sve se preokrenulo u zadnjim trenucima utakmice. Naime, Vidaković je tukao, njegov udarac se odbio do Barišića koji pak pogađa gredu, a lopta prelazi gol crtu.

Zadar – Inter 0:1 (0:0)
Strijelac
: 0:1 Bosec (73')

U derbiju donjeg dijela tablice zaprešićki Inter šokirao je Stanove pobijedivši domaći Zadar sa 1:0. Sve zanimljivo događalo se od 73. minute kad su gosti nakon ubačaja Grgurevića poveli preko Boseca. Nakon toga domaćini su krenuli na sve ili ništa, opsjedali golmana Delača, no mladi golman Intera je odigrao odličnu utakmicu i nije dozvolio da pobjeda zaprešićkom sastavu izmakne.

Međimurje – Varteks 0:0
Susjedski derbi između Međimurja i Varteksa završio je bez pobjednika, ali i golova. U jednoj ne baš atraktivnoj utakmici gosti iz Varaždina su pokazali malo više, no za to što doma ne odlaze s punim plijenom 'krivac' je Smrekar koji je imao nekoliko dobrih prilika da ugrozi domaćeg golmana, no očito da u subotu Smrekar nije namjestio svoje 'nišanske sprave'.

Croatia Sesvete – Lokomotiva 1:2 (0:0)
Strijelci:
0:1 Peko (48'), 0:2 Bagarić (64'), 1:2 Čižmek (87')

Nakon što su u prošlom kolu iznenađujuće na svom terenu poraženi od Međimurja, igrači Lokomotive propušteno su nadoknadili protiv fenjeraša prvenstva Croatije iz Sesveta. Lokosi su pokazali da su daleko kvalitetnija momčad od Croatije, ali utakmica se nakon prvih 45 minuta, kada se igralo izjednačeno, prelomila u prvim minutama nastavka kada je Peko u 48. minuti doveo Lokomotivu u vodstvo od 1:0. Pobjedu Lokosima osigurao je Bagarić svojim pogotkom u 64. minuti. Čižmek je u 87. minuti krasnim slobodnjakom samo smanjio poraz svoje momčadi.