ŠPACO OPREZAN

Hajduk nakon petarde: Još se nismo otkočili

01.03.2010 u 12:17

Bionic
Reading

Splićani su u prvom kolu nastavka T-Com Prve HNL dočekali Slaven Belupo i svladali ga rezultatom 5:0, no novi trener Stanko Poklepović odbija platno oslikati euforičnim tonovima

Poklepović je sa širokim osmijehom došao na jutarnju press konferenciju i odmah se našalio: 'Odlično sam spavao, otišao sam ranije leći, a žena je gledala televiziju.

Vrtio sam film utakmice, no prije nego bilo što kažem, pokazat ću vam priručnik vještina komuniciranja mog kolege Tonka Vukušića i upozoriti da ćete me teško uhvatiti na krivoj nozi.'

Ponudio je i svoje viđenje uvjerljivog uvoda u proljeće.

'Zadovoljan sam pobjedom i rekao bih da je to 70 posto ispunjenja mojih zahtjeva. To je dosta dobar postotak premda su neki dali 90 posto, a neki 50. No nemojte me pitati tko je koliko dao jer je to za internu upotrebu', rekao je Poklepović i pokazao prstom na priručnik.

Ipak, u nastavku razgovora pohvalio je disciplinirani raspored koji su tijekom utakmice držali Skoko i Andrić, pohvalio je i mladog Vukušića koji je ispunio očekivanja i postigao gol te Anasa i Ibričića koji su veće vrijednosti nego što su pokazali protiv Slaven Belupa.

'Anas je napredovao u igri prema nazad, a Ibro je bio zaključan od strane Nynkeua.'

No Špaco Poklepović se ne zanosi visokom pobjedom, svjestan je da će tek nakon nekoliko utakmica moći ustvrditi da je momčad probila psihološku blokadu:

'Zadovoljni smo pobjedom, no tek nakon Intera i Rijeke moći ću odgovoriti na pitanje je li momčad otkočena ili nije.'

Za danas nije planiran nijedan trening, tek kraći sastanak na kojem će trener igračima prenijeti svoje utiske s utakmice, a prvo iduće vježbanje održat će se sutra ujutro, ali bez 11 reprezentativaca koji su se priključili svojim selekcijama i vraćaju se u četvrtak.