STIŽE 100 MILJA IZ ITALIJE

'Bili' postaju Hajduk United colours of Benetton?

26.12.2009 u 16:10

Bionic
Reading

Željko Kerum je najavio prodaju dijela gradskog udjela u Hajduku, a jedan od zainteresiranih za ulaganje stotinjak milijuna kuna čini se da je slavni Benettona

Nije trebalo proći dugo vremena od najave gradonačelnika Splita Željka Keruma da namjerava prodati dio Hajdukovih dionica da se ne počne spekulirati o potencijalnim ulagačima u 'bile'. Najnovija imena u vlasničkim križaljkama su dvojica svjetski priznatih biznismena, Talijan Liciano Bentton te Austrijanac Wolfgang Kufmann.

ŽELJKO KERUM:
Situacija je teška i u državi i u klubu i razmišljamo o tome da prodamo 'višak' dionica, a zadržimo samo kontrolni paket u Hajduku

Tijekom posljednjih priprema u Austriji, Kufmann se pojavio u Hajdukovu hotelu zajedno s krupnim dioničarem Ivanom Rimcem i upravo je tamo najavio da će, nakon Zagreba, i u Splitu izgraditi šoping centar City One te da ga zanima sponzorska suradnja s Hajdukom.

Benetton je dosad bio vezan isključivo uz košarku i Formulu 1, a poznata je njegova ljubav prema našoj strani Jadrana, koju svako ljeto posjeti  svojom super luksuznom jahtom. Navodno su se on i gradonačelnik Kerum sastali i dogovarali neki vid sponzorske pomoći Hajduku.

Ne treba zanemariti ni činjenicu da je Kerum skloniji varijanti prodaje dionica nekom domaćem poduzetniku, no u ovo recesijsko vrijeme teško je birati. Jedno je sigurno, Grad Split će u svom portfelju zadržati 25 posto plus jednu dionicu kako bi kontrolnim paketom zaštitio strateške interese kluba, a preostalih tridesetak posto ponudit će na tržištu.

Inače, cijena tih dionica je stotinjak milijuna kuna, no ona će ovisiti i o ponudi i potražnji dionica na burzi. Premda je takav rasplet bio sugeriran od prvog dana preoblikovanja Hajduka, Kerum je po dolasku na vlast ustvrdio da dionice neće prodati, nego će ih sačuvati u gradskom portfelju. Pritisnut recesijom i manjkom novca u gradskoj blagajni, očito je shvatio da je i njegova ljubav prema bijeloj boji naglo okopnila.