T-COM PRVA HNL 17. KOLO

Hajduk teško do bodova u Zadru

05.12.2009 u 17:15

Bionic
Reading

Subotnje poslijepodne bio je termin odigravanja većine utakmica posljednjeg, 17. kola jesenskog dijela T-Com Prve HNL. Hajduk je jedva svladao Zadar u Stanovima. Pravu golijadu, sa šest pogodaka, vidjeli su gledatelji na Kantridi, a igrači Karlovca stigli su i do najveće prvoligaške pobjede

ZADAR - HAJDUK 1:2
0:1 Skočibušić (2' - autogol)
0:2 Čop (68')
1:2 Mršić (72')

Hajduk je i u dvoboju sa Zadrom igrao bezvoljno, neopasno i neambiciozno. Pravo je pitanje kako bi rezultatski Splićani prošli da im na startu utakmice Skočibušić nije pomogao da dođu u vodstvo. Tim su pogotkom Splićani stekli i psihološku prednost, no jedino vrijedno spomena u njihovoj igri u prvom dijelu bila je akcija u šestoj minuti kada je Tomasov uposlio Čopa, ali se Hajdukov igrač nije najbolje snašao pred golom domaćina. Zadrani su bili jednako blijedi, pa gledatelji na Stanovima nisu imali prigode uživati u nogometu.

Ni u drugom dijelu nije bilo ništa bolje. Za nijansu tek nešto efikasnije, jer prvo je Hajduk preko Čopa, kojem je asistirao Tičinović, stigao do 2:0. No Zadrani su nakon samo četiri minute uspjeli, preko Antonija Mršića, sina Cibalijina trenera, smanjiti na 2:1. Mršić junior zabio je iz slobodnjaka, ali taj gol ide i na dušu Hajdukova vratara Subašića, koji s obzirom na reprezentacijske ambicije ipak mora braniti lopte koje mu prolaze nadohvat ruke. Do kraja se rezultat nije mijenjao, a s tri nova boda Hajduk je ostao u gornjem dijelu tablice te kupio vrijeme i mir treneru Reji.

LOKOMOTIVA - ISTRA 1961 2:1
0:1 Roce (6')
1:1 Puljić (8')
2:1 Peko (39')

U zanimljivoj utakmici na maksimirskom stadionu Lokomotiva je naplatila dug Istri te se revanširala za poraz u drugom kolu, igranom na Kantridi. Sam početak nagovijestio je dobru utakmicu, jer 'lokosi' su u dvije minute dva puta pogodili vratnice, prvo Bagarić, a potom i Bule. Ipak, do vodstva su prvi stigli gosti. Već u šestoj minuti Roce je pogodio Kelavin gol. A kako su se stvari na ovoj utakmici mijenjale ekspresno, samo dvije minute kasnije Puljić je pogodio glavom za 1:1.

Utakmica je nastavljena u istom ritmu, a s prigodama to jest odličnim obranama istaknuli su se Kelava, ali i Švagulja, koji je pogodio gredu. Sljedeći pogodak stigao je u 39. minuti kada je Peko potegnuo sa 25 metara i svladao Lovrića. U nastavku su gosti pokušavali stići do izjednačenja, a najbliži su pogotku bili u 72. minuti kada je Traore pogodio vratnicu. Na njihovu žalost, rezultat se više nije mijenjao, pa je momčad s Kajzerice mogla proslaviti tri nova boda. 

RIJEKA - VARTEKS 3:3
1:0 Đalović (10')
2:0 Đalović (15')
2:1 Punčec (22')
2:2 Mumlek (39')
3:2 Križman (43')
3:3 Škvorc (83')

Čak šest pogodaka vidjela je malobrojna publika na Kantridi, kojoj sasvim sigurno nisu sjeli lošiji rezultati 'bijele' momčadi. Međutim, prema onome što su danas prikazali Gračanovi igrači, proljeće bi ipak moglo biti uspješnije za njegovu momčad. Argentinac Fernandez opet je bio jedan od najboljih Rijekinih igrača, što je svakako pridonijelo efikasnoj igri domaćina. Upravo je Argentinac u devetoj minuti opasno zaprijetio Drevenu, ali njegov je udarac ipak bio neprecizan. U sljedećoj minuti na sceni je bio i Turkalj, čiji ubačaj je Đalović pretvorio u vodstvo. Pet minuta kasnije asistent crnogorskom igraču bio je Fernandez, a na semaforu je stajalo već 2:0. Međutim, varaždinska momčad nije se predavala te je nakon gužve koju je napravio Brezovec Punčec uspio smanjiti na 2:1 i vratiti nadu u bolji rezultat. Velemajstorskim golom Mumleka, u 39. minuti nakon slobodnjaka, Varteks se opet vratio na početak utakmice, a Rijeka je bila prisiljena jurnuti prema golu gostiju.

Nakon asistencije Fernandeza, Križman je pogotkom donio novo vodstvo Rijeci (3:2) i tada je izgledalo da će Rijeka konačno svladati otpor gostiju. No Besekova se momčad u poluvremenu oporavila od šoka te u nastavku pružila dobru igru. Rezultat toga bio je izjednačujući pogodak Škvorca, koji je odlično pratio let Mumlekovog ubačaja.      

SLAVEN BELUPO - CIBALIA 1:1
1:0 Csizmadia (45'+1)
1:1 Tomić (47')

U utakmici u kojoj nije bilo puno ni pogodaka ni prigoda, ali koja je opravdala očekivanja publike u Koprivnici, momčadi su podijelile bodove. U prvom poluvremenu vođena je šahovska borba, a obje su momčadi imale po jednu priliku za gol. Prvo je Parmaković promašio za goste, a potom i Vojnović za domaćine. No u sudačkoj nadoknadi prvog dijela Csizmadia je iskoristio jednu od rijetkih grešaka domaće obrane, koja je ostala ukopana na ubačaj iz kornera, te je glavom pogodio za 1:0.

U nastavku preslika igre iz prvog dijela, s time što su sada u prigodama bili Baraban te Vručina i Pavličić, a strijelac gola za 1:1 u 47. minuti bio je Tomić. 

CROATIA SESVETE - KARLOVAC 0:3
0:1 Jerneić (4')
0:2 Karabatić (29')
0:3 Pamić (57' - 11m)

Sesvetska je momčad doživjela i deseti ovosezonski poraz, dok su Karlovčani upisali najuvjerljiviju prvoligašku pobjedu. Gosti su do pogotka stigli već u četvrtoj minuti, iskoristivši zbunjenost domaćina koji su od suca tražili da se Agiću ukaže pomoć. U 29. minuti već je bilo riješeno pitanje pobjednika. Nakon ubačaja u šesnaesterac domaćina, Štefančić je glavom uposlio Karabatića, kojem nije bilo teško svladati Berišića. Konačnih 0:3 postavio je Pamić u 57. minuti udarcem s bijele točke, nakon što je prekršajem zaustavljen Štefančić.

OSIJEK - ŠIBENIK 3:0
1:0 Vida (45')
2:0 Barišić (66')
3:0 Nikšić (86')

Još igraju:
MEĐIMURJE - DINAMO
(nedjelja, 15 sati)

U petak igrano:
INTER - ZAGREB 1:3