NAVIJAČI HUKALI SAMMIRU

Šurjak napao suca Batinića u tunelu

01.11.2009 u 09:56

Bionic
Reading

Iako je ovaj derbi ostao bez navijačke scenografije, pa samim time i bez baklji, pirotehnike i transparenata, ipak nije mogao proći bez repova. U glavnoj ulozi bili su osječki sudac Damir Batinić i član uprave Hajduka Ivica Šurjak, koji je nasrnuo na Batinića. Na kraju su se nedoličnim navijanjem iskazali i Hajdukove pristaše, koji su Sammira ispratili hukanjem

Incident se dogodio odmah nakon utakmice, kada su igrači već krenuli prema svlačionicama, a Ivica Šurjak presreo je suca Batinića, odgurnuo ga objema rukama u prsa uz povike: 'Ti ćeš nama ovako suditi u Splitu...' Nešto slično napravio je i Igor Štimac dok je bio igrač 'bilih'.

Sve se brzo primirilo, a Šurjaka je Batinić prijavio. No nije Šurjak jedini koji je imao primjedbi na Batinića.

'Sudac je gotovo upropastio utakmicu, bio je najlošiji akter', ustvrdio je odmah nakon utakmice Igor Tudor. S njime se složio i Dinamov trener Krtuno Jurčić, ali i i Edoardo Reja, koji se prisjetio da ovo Batiniću nije prvo loše suđenje.

'Zapamtio sam ga, sudio je moju prvu utakmicu na klupi Hajduka u Rijeci i to nije bilo korektno suđenje, kao što nije bilo ni večeras. Ustvari, bilo je korektno do našega vodstva. Nakon isključenja Pandže igrali smo s deset igrača protiv dvanaestorice', potvrdio je Reja.

Splićani Batiniću zamjeraju isključenje Borisa Pandže, kojem je navodno uoči utakmice čak i zaprijetio riječima: 'Čuvaj me se!'

Također, u Hajduku sucu predbacuju nejednaki kriterij pri dodjeljivanju kartona, pa je po njihovom mišljenju morao isključiti i Slepičku i Cufrea zbog startova na Andriću. Zagrepčani pak prstom upiru u Strinićevo igranje rukom kod drugoga gola, što je tek trener Jurčić rekao pred kamerama HTV-a.

Nažalost, Hajdukove su pristalice, kojima nije bilo podrške Torcide, opet pokazale veliku dozu primitivizma. Naime, nakon što je Sammir zaradio crveni karton, Brazilca su hukanjem ispratili s terena.