T-COM PRVA HNL - 13. KOLO

Šibenik tik do Dinama, pobjeda Zagreba

31.10.2009 u 21:46

Bionic
Reading

U večernjim utakmicama 13. kola Šibenik je napravio veliki posao na Šubićevcu. Pobjedom nad Karlovcem stigao je na dva boda zaostatka za Dinamom, s kojim sljedećeg vikenda igra derbi u Maksimiru. Osijek je slavio u gostima kod Varteksa. Rijeka je gubila protiv Slaven Belupa, potom preokrenula, ali pobjeda je otišla u Koprivnicu. Važnu pobjedu ostvario je i Zagreb

VARTEKS - OSIJEK 1:2
0:1 Ibriks (37')
1:1 Prahić (84')
1:2 Nikšić (90')

Nakon slabog prvog poluvremena, koje je obilježio tek crveni karton Punčeca i odličan slobodnjak Ibriksa, kojim su gosti došli u vodstvo, u drugom dijelu igran je mnogo bolji nogomet. Imali su Varaždinci svoje prigode, u dva navrata čak i vrlo izgledne, no nisu ih iskoristili. Ipak, trud su naplatili u 84. minuti, kada je na Mumlekov ubačaj Prahić zabio za 1:1. Očito je taj pogodak šokirao goste, pa su vrlo brzo zaradili crveni karton. No gosti nisu posve pali, već su dočekali svoju prigodu iz kontre, koju je Nikšić pretvorio u vrijednu pobjedu.

ŠIBENIK - KARLOVAC 1:0
1:0 Alispahić (11')

U pravom derbiju kola, u kojem su igrala druga i treća momčad prvenstva, Šibenik je ostvario važnu pobjedu koja ga gura na samo dva boda zaostatka iza vodećeg Dinama. Važno je napomenuti da će Šibenik u sljedećem kolu igrati baš protiv lidera prvenstva. Zato je Šibenčanima ova pobjeda dobrodošla, a do nje su stigli na zaslužen način.

Već u 11. minuti domaći su postigli pobjednički gol, a udarcu Alispahića prethodila je atraktivna aistencija Zeca petom strijelcu. Nakon tog gola, domaćini su nastavili u istom ritmu, ali su se razbudili i gosti iz Karlovca. Opasno su prijetili, ali bez pravih prigoda. 

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 2:3
0:1 Poredski (8')
1:1 Pamić (60')
2:1 Csizmadia (72', autogol)
2:2 Csizmadia (74')
2:3 Tepurić (89')

S puno optimizma ovaj su ogled dočekivali i jedni i drugi. Trener Vulić bio je ohrabren radom na treninzima, dok se Dalić ohrabrio visokom pobjedom u prošlom kolu. Gosti su poveli već u osmoj minuti, kada je asistenciju Pape pospremio Poredski. Papa je bio u prigodi i u 11. minuti, no njegov je udarac otišao pokraj gola. U drugom dijelu mnogo bolje izdanje Rijeke, koja je jurnula svim snagama prema Pelinu. Zaredali su s kornerima i, nakon dvije gužve, preko Pamića, a potom i autogolom Csizmadije, Riječani su stigli do vodstva. Ipak, Csaba Csizmadia se iskupio samo dvije minute nakon autogola i pogodio za 2:2.

Slaven Belupo nije se predavao, a taj mu se trud isplatio u 89. minuti kada je Tepurić iskoristio dobro ubacivanje s lijeve strane i pogodio za pobjedu, prvu gostujuću ove sezone.

ZAGREB - CROATIA SESVETE 4:2
1:0 Krstanović (43')
2:0 Vugrinec (48')
2:1 Guja (61')
3:1 Pejić (80')
3:2 Agić
4:2 Šovšić (90'+4)

U derbiju začelja Zagreb je stigao do važne pobjede koja ih ne drži više usamljene na dnu tablice. Zagrebaši su sasvim zasluženo stigli do tri boda jer, osim što su zabili više pogodaka, cijelo su vrijeme bili bolji i dominantniji od suparnika iz Sesveta.

Ranije su igrali:
HAJDUK - DINAMO 2:1
LOKOMOTIVA - ZADAR 1:0
CIBALIA - MEĐIMURJE 3:0
INTER - ISTRA 1961 1:0