UPRAVA, ODLAZI

Torcida utakmicu pratila na Starom placu

31.10.2009 u 20:30

Bionic
Reading

Više tisuća navijača splitskog Hajduka okupilo se danas u 16 sati ispred katedrale svetog Dujma gdje su uz pjesmu i paljenje baklji, te bacanje prosvjednih letaka upalili svijeće za ozdravljenje Hajduka

Nakon okupljanja na Peristilu povorka se zaputila preko Rive gdje im se pridružio još navijača, pa je brojka narasla na oko 10.000 okupljenih. Navijači splitskog kluba iskazali su svoje nezadovoljstvo klupskom politikom pjevajući - 'Krafne, kiflići, mafija i lopovi, Joško Svaguša, odlazi iz Hajduka', a onda su gradskim ulicama krenuli do stadiona na Poljudu. Pola sata prije početka nogometnog derbija Torcida je ušla na tribine Hajdukovog Starog placa gdje ih se smjestilo oko 5000, te su utakmicu pratili uz gromoglasno navijanje.

Policija nije imala nikakvih intervencija, potvrdila nam je to glasnogovornica Marina Kraljević Gudelj, a kako doznajemo utakmicu i sve što se događalo oko nje osiguravalo je oko 700 policajaca. Tek je jedan navijač kolima Hitne pomoći na početku derbija prevezen sa Starog placa u splitsku bolnicu jer je preskačući ogradu slomio nogu.