DOKLE?!

Torcida rasturala po stadionu u Baškoj Vodi

06.10.2009 u 19:21

Bionic
Reading

Nažalost, očito nema dana da se u medijima ne spominju navijači. Ovog puta Torcida je na posve beznačajnoj prijateljskoj utakmici u Baškoj Vodi u 37. minuti prekinula susret Hajduka i Uranije

Dvadesetak navijača Hajduka, ničim izazvano, bengalkama i bacanjem boca na teren prekinulo je prijateljsko gostovanje druge momčadi Hajduka kod niželigaša Uranije iz Baške Vode.

Sudac Srećko Šalinović u 37. minuti prekinuo je utakmicu, nakon što je postalo jasno da je zbog predmeta koji lete prema terenu ugrožena sigurnost igrača te nakon što u smirivanju situacije nisu pomogle čak ni molbe kapetana Josipa Skoke. Težih incidenata, na sreću, nije bilo, najvjerojatnije zbog smirene reakcije policije, no zato je zbog neshvatljivog poteza navijača prekinut susret koji je domaće stanovništvo mjesecima željno iščekivalo.

Iz službene Torcide nije trebalo dugo čekati na reakciju: predsjednik Žan Ojdanić otvoreno je najavio da će se 'sami obračunati s izgrednicima'.

'Zabranit ćemo im odlazak na sve Hajdukove utakmice, i kod kuće i u gostima, a svaki budući incident na tribinama rješavat ćemo na licu mjesta, bez milosti', kazao nam je Ojdanić, koji igrom slučaja nije bio u Baškoj Vodi.

'Žalosno je da se i prijateljske utakmice prekidaju zbog ponašanja dijela navijača. Ispada da se utakmica igra radi pojedinaca, a ne cijele publike i igrača', ljutit je nakon prekida bio trener Željko Mijač, koji se u Baškoj Vodi domaćoj Uraniji suprotstavio s kombiniranom momčadi Hajduka.

'U publici je bilo i žena, djece, no s jednog dijela gledališta konstantno su ubacivane boce i bengalke. Više je puta naš vratar Stipica izbacivao boce i dimne kutije nego što je imao loptu u rukama. Sudac je bio prisiljen na ovakav potez, ugrožena su bila i djeca koja su skupljala lopte', kazao je Mijač.

Pred gotovo tisuću navijača utakmica je u samo 35 minuta bila prekinuta pet puta! U 37. i posljednji put. Najluđe od svega je što su se divlji torcidaši potukli i između sebe, a zatim pobjegli kroz žicu u maslinike ne bi li tako izbjegli specijalce koji su stigli na glavni ulaz Uranijinog stadiona.

Po uzoru na Kodeks upravljanja Hajdukom, koji navijači bezuspješno pokušavaju nametnuti kao osnovni dokument splitskog kluba, Torcida će za koji dan objaviti i vlastiti kodeks ponašanja na tribinama. Tko ga ne bude poštovao, uvjeravaju nas, neće se dobro provesti.