KRUNOSLAV JURČIĆ

'Pokazali smo karakter, možemo još bolje'

02.10.2009 u 10:04

Bionic
Reading

Nakon prvih europskih bodova, Krunoslav Jurčić lakše diše. Trener hrvatskog prvaka zadovoljan je predstavom svojih izabranika, ali smatra da 'modri' mogu još bolje

Strateg Dinama Krunoslav Jurčić sjajno je pripremio momčad za utakmicu u Temišvaru. Prvi bodovi su stigli na konto i sada budućnost izgleda puno ljepše nego nakon utakmice prvog kola protiv Belgijanaca.

'Bilo je veliko nezadovoljstvo u momčadi nakon poraza od Anderlechta. No mi smo pokazali karakter. Igra na terenu bila je onakva kakvu sam i zahtijevao, ali možemo biti još konkretniji. Temišvar ove sezone nitko nije pobijedio, a da im je dao tri gola, a igrali su s velikim momčadima poput Šahtara i Ajaxa,' rekao je nakon utakmice Jurčić te dodao:

'Stručni stožer i ja nabrojali smo četiri-pet igrača koji su bili najbolje raspoloženi, no svi su bili na visokoj razini. Moram napomenuti da smo u HNL-u igrali bolje utakmice, ali ovo je bilo naše najzrelije izdanje. Igrači su za sve zaslužni i njima pripadaju komplimenti.'

I dok je Jurčić imao razloga za slavlje, njegov kolega na suparničkoj klupi Ioan Sabau bio je vidno razočaran.

'Izgubili smo zbog vlastitih pogrešaka. U prvom poluvremenu primili smo gol iz samo jedne šanse. Kad je pao i drugi, bio je to kraj. Temišvar je u Europi već sada napravio više od realne kvalitete. Naravno da se nećemo predati, ali pored ovakvog Dinama i još dva jaka kluba nemamo velike šanse za prolaz,' izjavio je Sabau.