OPTIMIZAM U HAJDUKU

U Vinkovcima jedan gol dovoljan za pobjedu

25.09.2009 u 18:11

Bionic
Reading

Kup je zaboravljen i 'bili' se okreću prema novom prvenstvenom iskušenju. Hajduk u nedjelju gostuje u Vinkovcima, a igrači i trener s optimizmom gledaju na novi sraz te najavljuju četvrtu prvenstvenu pobjedu u nizu

Teška utakmica i kupsko iznenađenje koje se umalo dogodilo nisu pretjerano uzdrmali Hajduk, premda je trener Edoardo Reja rekao da se na poluvremenu iskreno bojao da bi se njegova momčad mogla utopiti u lipičkom studencu

'Domaćini su nakon 3:1 imali golemo samopouzdanje, no vjerovao sam da ih možemo sustići, jer smo puno bolja momčad. Mi smo svoje prigode promašili, a oni su dali sva tri gola praktično ni iz čega. Vjerovao sam da se to može okrenut', prisjetio se Reja i rekao da tu utakmicu treba što prije zaboraviti i okrenuti se Cibaliji jer nakon tri pobjede u nizu Hajduk traži novi uspjeh:

'S još jednom pobjedom došli bismo na korak do Cibalije koja trenutačno drži drugo mjesto i olakšali utrku za vrh prvenstva u budućnosti.'

Jedan od najboljih igrača, koji pod Rejom igra kao preporođen, Ivan Strinić najavljuje da će utakmica protiv Vinkovčana biti teška.

'Osobno sam zadovoljan svojim igranjem. Nadam se da ću tako nastaviti i dalje, a najbitnije je da već u nedjelju protiv Cibalije nastavimo pobjeđivati. Bit će teško, ali Hajduk mora pobijediti, očekujem tri boda i ništa drugo', rekao je Strinić, a na pitanje vidi li se uskoro među kandidatima izbornika Slavena Bilića je dodao:

'To bi mi bila velika čast i bio bih presretan da me izbornik Bilić pozove.'

Hajduk će do nedjelje boraviti u Vinkovcima i trenirati na obližnjem terenu u Starim Jankovcima, gdje je i prije bili rado viđen gost.

Nakon eksperimenta u Lipiku, Reja će se vratiti standardnoj postavi, jedino je upitan Josip Skoko jer još nije sasvim zaliječen. Igrači očekuju bitku za bodove, a optimističan je i Mario Maloča.

'Uvjeren sam da će naša obrana i u četvrtoj prvenstvenoj utakmici zaredom sačuvati mrežu netaknutom, a na napadačima je da postignu barem jedan gol, što bi nam osiguralo pobjedu', rekao je optimistični mladi reprezentativac.