'FARMACEUTI' U DRUGOM PLANU

Jurčić: Nije istina da sam nudio ostavku

29.08.2009 u 13:16

Bionic
Reading

Nakon Europe Dinamo se okreće hrvatskom nogometnom prvenstvu. U subotu je pred novinare izašao trener Krunoslav Jurčić, a osim o Slaven Belupu pričalo se o navodnoj ostavci stratega na poluvremenu utakmice s Heartsom kada je u svlačionicu ušao Zdravko Mamić

Slaven Belupo je pred vratima, a u Dinamu nema mira. U javnost je procurila informacija da je izvršni dopredsjednik kluba Zdravko Mamić radio reda u svlačionici za vrijeme i poslije utakmice sa škotskim predstavnikom Heartsom (vrijeđao igrače, skoro se potukao s Mandžukićem, tjerao Sammira), nakon čega je navodno Jurčić ponudio ostavku, ali trener 'modrih' je to demantirao.

'To si već napisao (odgovor novinaru Sportskih novosti, op. a.), ali nema blage veze s istinom. S obzirom da si sjedio do mene u avionu, volio bih da si me to pitao', rekao je Jurčičć i zaključio tu temu, a uslijedio je razgovor o Slaven Belupu.

'Očekuje nas susret s Belupom, momčadi koja je po meni u vrhu hrvatskog nogometa. Ta momčad meni nije nepoznanica, jer sam trenirao 90 posto tih igrača. Došlo je par novih igrača, ali nama je olakotna okolnost što Vručina neće moći nastupiti zbog ozljede. Očekujem da će oni sutra postaviti defenzivniju varijantu, koju su i uigravali. Što se moje momčadi tiče, jako je bitna stvar brzina oporavka. Umor ne predstavlja samo fizičku, već i psihičku kategoriju. Ne možemo računati na Kovača, Etta, Ibaneza i Chagu, a Bišćan i Mandžukić propustili su trening u petak zbog udaraca i danas ćemo vidjeti kakvo je njihovo stanje', izvijestio je Jurčić i dodao da će se u nedjelju zagrebačkoj publici predstaviti Cufre.

Na novinarskoj konferenciji nije se moglo ni bez pitanja o utakmici s Heartsom i ždrijebu Europske lige.

'Već sam jednom rekao, u ovoj prostoriji nisu krivi moji igrači, kriv sam samo ja. Ispao bih bahat da kažem da ne bih promijenio ništa, a kriv što sam krivo postavio utakmicu ukoliko kažem da bih mijenjao. Na takvo pitanje nema odgovora koji se može pozitivno protumačiti', rekao je Jurčić i još nešto razjasnio.

'Rekao sam već jučer sve dojmove za našu web stranicu i želio bih naglasiti da nisam rekao da ćemo proći skupinu, kako su to danas prenijeli neki mediji', završio je trener hrvatskog prvaka.