ODLAZAK U ILEGALU?

Torcida nudi izbor: Ili mi ili ovakva uprava

09.08.2009 u 17:12

Bionic
Reading

Torcida očigledno ni nakon smjene Mate Peroša ne odustaje od svojih zahtjeva za temeljitom čistkom na Poljudu i potpunom promjenom rada u Hajduku

U nedjelju su navijači otišli i korak dalje. Ako se, kažu, ne ispoštuju njihovi zahtjevi (ostavke Fredija Fiorentinija i Ivana Buljana, raspisivanje natječaja za novog predsjednika Hajduka te potpuna depolitizacija kluba) kompletno vodstvo Torcide 'odlazi u ilegalu' – prestaje s aktivnim radom i ne želi da ih se povezuje s 'mogućom eskalacijom nezadovoljstva čitavog navijačkog puka, koja bi, nažalost, mogla dovesti i do neželjenih scena'.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Zbog katastrofalnih posljedica lošeg i nestručnog vođenja, rezultatskog potopa i srozavanja ugleda kluba, KN Torcida zahtijeva hitne i neopozive ostavke na sve funkcije Hajdukovih djelatnika: Fredija Fiorentinija – člana Uprave zaduženog za struku, Ivana Buljana – sportskog direktora te njihovih najužih suradnika kao i predstavnika skautske službe.

KN Torcida smatra da su - osim donedavna predsjednika Mate Peroša – gore navedeni, među ostalima, krivci za blamažu Hajduka na svim poljima, te traži da odgovorni u klubu konačno počnu snositi odgovornost za svoje teške propuste i promašaje u vođenju kluba.

Isto tako na skorašnjoj Skupštini Hajduka š.d.d. tražit ćemo izglasavanje nepovjerenja postojećem Nadzornom odboru te ćemo posebice inzistirati na ostavkama šest članova Nadzornog odbora koji su na to mjesto došli zahvaljujući političkim vezama i utjecaju, a ne svojom stručnošću: Ante Sanader, Ivan Kuret, Kruno Peronja, Mirko Klarić, Damir Gabrić i Marko Ivkošić.

Od gradonačelnika Splita g. Željka Keruma tražimo hitno raspisivanje javnog natječaja za novog predsjednika kluba, jasne i precizne uvjete po kojima će on biti izabran (stručnost, program rada i vizija budućnosti Hajduka), te stručnu i neovisnu komisiju koja će donijeti odluku o njegovu imenu. KN Torcida zahtijeva da se Kodeks upravljanja Hajdukom, koji je donesen 23.9.2007.g., bez odgode prihvati kao temeljni dokument kluba koji će služiti kao smjernica za djelovanje kluba i odabir osoba koje će pridonositi njegovom boljitku.

Smatramo da Hajduku nije potreban 'vršitelj dužnosti predsjednika', a pogotovo ne onaj doveden po rodbinskim ili prijateljskim vezama, već osoba koja će voditi računa o kriteriju stručnosti i potpuno odgovarati uvjetima iz Kodeksa upravljanja Hajdukom.

Krajnje je vrijeme da se u vladajuće strukture kluba izaberu potpuno novi i stručni ljudi, neovisni od političkih, 'rodijačkih' i menadžerskih utjecaja, ljudi sa znanjem i vizijom te unaprijed izloženim programom vođenja kluba.

Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune u najkraćem mogućem roku, cjelokupno Predsjedništvo KN Torcida, prestat će sa aktivnim radom u Klubu navijača i na sjevernoj tribini, jer ne želimo da nas se povezuje ni u kakvom kontekstu sa nastavkom nerada i nestručnosti u i oko Hajduka, te s mogućom eskalacijom nezadovoljstva čitavog navijačkog puka koje bi nažalost moglo dovesti i do neželjenih scena nasilja.

OSTAVKA SVIH ZA SPAS HAJDUKA !!!

Predsjedništvo KNH 'Torcida' - Split