VRLO DOBAR ŽDRIJEB

Našima Metalist, Žilina i Dinamo ili Tromsö

17.07.2009 u 13:40

Bionic
Reading

Nakon ždrijeba pretkola za Ligu prvaka izvučeni su i parovi trećeg pretkola Europske lige. U bubnju su se našla i tri hrvatska kluba od kojih nijedan nije bio nositelj

Rijeka i Slaven Belupo (oni su posao gotovo u cijelosti obavili) još moraju izboriti treće pretkolo, dok će ovi dvoboji biti Hajdukovi prvi europski ispiti u novoj sezoni. Prvi dvoboji igraju se 30. srpnja, a uzvrati su na rasporedu sedam dana kasnije.

Prođe li Rijeka luksemburški Diffedange, sljedeća prepreka bit će joj ukrajinski Metalist iz Harkiva. Prvi dvoboj igrao bi se na Kantridi, a uzvrat na stadionu gdje je tijekom ovih kvalifikacija igrala i reprezentacija Hrvatske.

Slaven Belupo ne može biti pretjerano nezadovoljan. Kada potvrde prednost od 4:0 protiv Makedonaca u Koprivnici, čeka ih dvoboj protiv pobjednika između Dinama iz Minska i norveškog Tromsöa. Prvi dvoboj ovih protivnika igran je u Bjelorusiji i Tromsö uzvrat čeka s obećavajućih 0:0. Razlog više za zadovoljstvo je i činjenica da je uzvrat u Koprivnici.

Hajduk počinje protiv boljeg iz dvoboja slovačke Žiline i moldavske Dacije. Žilina je prvi dvoboj na svom travnjaku riješila u svoju korist s ugodnih 2:0 i trebali bi biti prvi protivnik Splićana u novoj sezoni. Uzvrat će se igrati na Poljudu.

S obzirom na to da nisu nositelji, naši klubovi mogu biti itekako zadovoljni plesom kuglica u švicarskom Nyonu.