NAPOKON SVE DOGOVORENO

Rodić u Hajduku u 'sudačkoj nadoknadi'

09.07.2009 u 16:30

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Željko Kerum primio je delegaciju Hajduka, odnosno članove nadzornog odbora i predsjednika uprave Matu Peroša. Nakon toga Splićani su se uspjeli dogovoriti sa Šibenikom te će Ivan Rodić od nove sezone nositi dres momčadi s Poljuda

U kraćem sastanku vodstvo Hajduka izvijestilo je gradonačelnika Splita i jednog od dioničara Hajduka o aktualnim zbivanjima u klubu te svemu onome što su poduzeli u pripremi završnog čina privatizacije, ulaska grada Splita kao većinskog vlasnika u klub.

Grad će uskoro, najkasnije do konca kolovoza, dokapitalizirati Hajduk i tako postati većinski vlasnik, a Kerum i njegovi suradnici morat će donijeti odluku što s dionicama, zadržati ih u cijelosti ili samo kontrolni paket, a ostatak prepustiti tržištu.

Nakon sastanka, članovi Nadzornog odbora zaputili su se na Poljud gdje su održali sastanak, a glavna tema je bila završetak prijelaznog roka. Premda isprva nisu prihvatili uvjete Šibenika, Ivan Rodić je na kraju ipak pred potpisom ugovora s Hajdukom. Čelnici klubova čuli su se nakon završetka Nadzornog odbora i usuglasili su uvjete pa će se Ivan Rodić u petak nakon potpisa ugovora priključiti pripremama Hajduka.

O ostalim igračima izvijestio je glasnogovornik Splićana.

'Stipe Bačelić Grgić dobio je sporazumni raskid ugovora, Miri Varvodiću odobren je nastavak posudbe u Kölnu, a dvojica Brazilaca, Pareiba i Thiago, ostat će u Hajduku do kraja sezone, nakon čega Hajduk ima pravo otkupiti njihove ugovore', prenio je glasnogovornik kluba Davor Pavić te dodao da će Hajduk osnovati odbor za obilježavanje 65. obljetnice prelaska prve momčadi na tada slobodni teritorij otoka Visa tijekom Drugog svjetskog rata, a na čelo odbora imenovan je Jako Andabak.